Massegrav avdekket i Bosnia

En massegrav som er avdekket i det østlige Bosnia denne uken kan være den største som er funnet i Bosnia til nå. Graven inneholder rundt 300 drepte, trolig bosniske muslimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 200 drepte var gravd fram i ettermiddag, opplyser Amor Masovic, leder for den bosniske regjeringskommisjonen for savnede personer. Graven ligger nær landsbyen Glumina, nær grensen til Serbia.

Masovic leder en gruppe på 20 eksperter som graver fram de døde og undersøker stedet. Amerikanske SFOR-soldater holder vakt ved området og beskytter ekspertene.

Landsbyen Glumina ligger nær byen Zvornik, der et stor antall bosniske muslimer ble drept i noen av de første krigshandlingene i Bosnia i 1992. Både regulære jugoslaviske styrker og halvmilitære serbiske grupper deltok i drapene og fordrivelsen av den bosnisk-muslimske befolkningen. Området tilhører nå Republika Srpska, den serbisk-styrte delen av Bosnia.

Likene i massegraven ligger side ved side og er pakket i plastposer med initialene «JNA». JNA var de offisielle initialene til Den jugoslaviske folkehæren. Likene er nummerert, og en av posene har nummer 297.

Masovic sier at gruppen tror de drepte ble skutt av den jugoslaviske hæren. De døde er relativt godt bevart, og det vil være mulig å ta fingeravtrykk av mange. Det vil gjøre identifiseringen lettere.

Den største massegraven som til nå er avdekket ble funnet nær byen Kljuc. nordvest i Bosnia. Den inneholdt 188 drepte, alle bosniske muslimer. Avisen Dnevni Avaz i Sarajevo skriver at rundt 400 massegraver er lokalisert.

(NTB)

PÅ VAKT:</B> Amerikanske soldater bevokter utgavingen av massegraven der 200 drepte er avdekket til nå. De drepte ligger i plastsekker merket «JNA», de offisielle initialene til den jugoslaviske hæren.<br>