Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Massegrav funnet i Irak

Irakere har oppdaget en massegrav som trolig stammer fra tiden etter Golfkrigen i 1991. 35 lik skal allerede være gravd fram, blant dem mange barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med spader ble benrester og hodeskaller gravd fram og samlet i små hauger. Funnene ble gjort i ødemarken i den sørlige utkanten av Babylon, som ligger rundt 10 mil sør for hovedstaden Bagdad.

Noen av benrestene stammer fra barn helt ned i 10-12-årsalderen, ifølge amerikanske marinesoldater.

- Moren bortført

Flere irakere på åstedet sa til nyhetsbyrået Reuters at de lette etter sine sønner, brødre, fedre og en mor de sier ble bortført under opprøret mot Saddam Hussein som brøt ut i tiden etter Golfkrigen i 1991.

Noen få sa at de visste om stedet, men at de ikke hadde våget å lete mens Saddam Hussein fortsatt satt med makten.

- Jeg mistet fire slektninger, min far og eldre brødre. De tok dem fordi de var med på opprøret mot Saddam. Da de kom tilbake for å hente min yngre bror, fortalte vi dem ikke hvor han var. De tok min mor istedenfor, forteller Hazim Talib-Abed.

Det er ikke kjent hvor mange irakere som ble drept av Saddam Husseins sikkerhetsstyrker under opprøret etter Golfkrigen, men det antas at det dreier seg om minst titusener.

- Ble trolig henrettet

Amerikanske marinesoldater som har sperret av åstedet i påvente av rettsmedisinere, sier det ser ut til at noen av skallene er blitt skåret opp.

- Kanskje de eksperimenterte med fangene, sier løytnant David Lewis i Marinekorpset.

- Noen har trolig blitt henrettet, du kan se skuddhullene i skallene. Noen var fremdeles bundet til metallstrukturer, sier han.

Flere av grusomhetene begått av Saddam Husseins regime er kommet for en dag etter at den siste krigen mot Irak, som ble innledet 20. mars i år, nå er avsluttet.

(NTB)

MASSEGRAV: Soldatene fant beinrester, flere av dem stammer fra barn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media