Massegrav funnet i Irak

Trolig sjiaopprørere drept av Saddam etter den første Golfkrigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bygningsarbeidere som holdt på å legge vannrør i sjiamuslimenes hellige by Kerbala, fant mandag en grav med 31 lik. Det er trolig opprørere som ble drept av Saddams styrker etter den første Golfkrigen i 1991.

Arbeiderne som fant likrestene, ringte politiet, slik at området ble sperret av og likene kunne undersøkes. Klær som ble funnet på likene, antyder at det både er menn, kvinner og barn som er lagt i massegraven.

Etter Saddams fall i april 2003 er det funnet rundt 300 massegraver i Irak, spesielt i sjiamuslimenes områder i sør og i de kurdiske områdene i nord.

Det er imidlertid stor bekymring for at mesteparten av bevisene er ødelagt på grunn av at pårørende selv har prøvd å grave fram likene, skriver BBC

Demonstrasjoner i Bagdad

Samtidig med funnet av massegraven i Kerbala tok folk til gatene i hovedstaden Bagdad, melder CNN . Omkring 3000 irakere demonstrerte mot forhåndsresultatene fra valget som ble holdt 15.desember.

Under slagordet «Ingen sunnier, ingen sjiaer, ja til et forent Irak» protesterte de mot det de mener var valgfusk.

De foreløpige resultatene fra valget viser at sjimuslimske grupperinger med visse bånd til Iran ligger an til å vinne valget.

GRUFULLT FUNN: Funnet av massegraven i sjiamuslimenes hellige by Kerbala, ble gjort bare 500 meter fra mausoleet til Imam Hussein. Foto: Scanpix
GRUFULLT FUNN: Funnet av massegraven i sjiamuslimenes hellige by Kerbala, ble gjort bare 500 meter fra mausoleet til Imam Hussein. Foto: Scanpix Vis mer