Massegrav funnet i Nepal

En massegrav med likene av 62 maoistiske opprørere ble lørdag funnet av politiet i det vestlige Nepal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er antall drepte etter kampene natt til fredag kommet opp i 164. Nærmere 3.000 maoistiske opprørere angrep plutselig to politistillinger i Satbaria og Lamahi-området i Dang-distriktet 450 kilometer sørvest for hovedstaden Katmandu. Minst 84 politimenn ble drept i angrepet.

Maoistene har siden 1996 kjempet for å avskaffe det nepalske monarkiet og innføre en folkerepublikk. De krever dessuten mer penger til utvikling av fattige jordbruksområder i fjellandet i Himalaya, som er blant de prioriterte mottakerne av norsk bistand.

Mer enn 3.500 mennesker skal ha mistet livet i borgerkrigen i Nepal de siste årene, som i november i fjor førte til at regjeringen innførte unntakstilstand. I februar ble 150 soldater og politifolk drept i kamper med opprørsgeriljaen.

Uenighet om strategien i konflikten med maoistene skal ha vært en hovedårsak til drapet på Nepals statssjef kong Birendra i fjor sommer. Den nye kongen, Birendras bror Gyanendra, skal være tilhenger av en hardere linje i konflikten.

(NTB)