<strong>PÅ SØK:</strong> Asbjørn Grande og «Betty» på minesøk i Kosovo i 2001. Ekvipasjen bidro også sterkt med å søke etter massegraver, noe offentligheten aldri ble informert om. Foto: PRIVAT
PÅ SØK: Asbjørn Grande og «Betty» på minesøk i Kosovo i 2001. Ekvipasjen bidro også sterkt med å søke etter massegraver, noe offentligheten aldri ble informert om. Foto: PRIVAT Vis mer

Massegravene var gjerne skjult under avfall og døde dyr

I all hemmelighet bidro norske likhunder til å spore opp massegraver i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere aktører fra krigene i det tidligere Jugoslavia etterlot miner og granater i massegravene hvor ofrene for krigsforbrytelser ble forsøkt skjult. Løytnant Asbjørn Grande (62) var med på å oppspore og åpne mange av dem.

Men - i følge boka «Fred og fare. Historien om en norsk soldat i internasjonale operasjoner» - ble denne delen av norsk FN-innsats holdt hemmelig for offentligheten. 

Mye drama

Ført i pennen av NRK-Trøndelags TV-profil Ståle Ytterhus, forteller Asbjørn Grande om opplevelser i og erfaringer fra de fire krigsområdene hvor han tilbrakte totalt 10 år av sitt liv. 

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer