Massegraver avdekket i Algerie

Ytterligere 11 lik er funnet i to massegraver som er avdekket 20 kilometer sørvest for hovedstaden Algier, melder lokale aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av to uker har redningsmannskaper funnet 46 lik, angivelig ofre for den ytterliggående muslimske gruppen GIAs terroraksjoner på den algirske landsbygda.

Avisen El Watan, som går for å være best orientert om nasjonale sikkerhetsspørsmål, siterer regjeringskilder som sier at massegravene kan romme opp til 200 lik.

- Likene ligger lag på lag i 20 meters høyde i en av gravene, skriver avisen. Ofrene skal ha blitt kidnappet av GIA og deretter likvidert og dumpet i brønner i en appelsinlund.

Det er foreløpig ikke klart hvor lenge likene har ligget i brønnene, som ble oppdaget for to uker siden. Appelsinlunden ligger geografisk plassert i det algirerne kalle «dødens triangel», et område mellom Algier og byen Blida, der flere titalls sivile er blitt bortført og flere hundre er blitt massakrert i løpet av de siste fire år.

Fastemåneden Ramadan begynner i midten av desember, og Algerie har flere ganger tidligere opplevd voldsorgier som opptakt til den hellige måneden. Det ytterliggående muslimene ser Ramadan som en lykkebringende måned i deres «hellige krig» mot myndighetene.