Massegraver avdekket i Algerie

Ytterligere 11 lik er funnet i to massegraver som er avdekket 20 kilometer sørvest for hovedstaden Algier, melder lokale aviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I løpet av to uker har redningsmannskaper funnet 46 lik, angivelig ofre for den ytterliggående muslimske gruppen GIAs teroraksjoner på den algirske landsbygda.

Avisen El Watan, som går for å være best orientert om nasjonale sikkerhetsspørsmål, siterer regjeringskilder som sier at massegravene kan romme opp til 200 lik.

- Likene ligger lag på lag i 20 meters høyde i en av gravene, skriver avisen. Ofrene skal ha blitt kidnappet av GIA og deretter likvidert og dumpet i brønner i en appelsinlund.

Det er foreløpig ikke klart hvor lenge likene har ligget i brønnene, som ble oppdaget for to uker siden. Appelsinlunden ligger geografisk plassert i det algirerne kalle «dødens triangel», et område mellom Algier og byen Blida, der flere titalls sivile er blitt bortført og flere hundre er blitt massakrert i løpet av de siste fire år.

Fastemåneden Ramadan begynner i midten av desember, og Algerie har flere ganger tidligere opplevd voldsorgier som opptakt til den hellige måneden. Det ytterliggående muslimene ser Ramadan som en lykkebringende måned i deres «hellige krig» mot myndighetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer