Massekollisjon på E18

Trailer og seks personbiler involvert.

KJEDEKRASJ: Ulykken skal ha skjedd da traileren til venstre kjørte inn i bakenden på bilen foran. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO
KJEDEKRASJ: Ulykken skal ha skjedd da traileren til venstre kjørte inn i bakenden på bilen foran. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det skjedde i ettermiddag en stor ulykke på E18 mellom Larvik og Sandefjord. Store hjelpemannskaper, inkludert flere helikoptre, ble utkalt til stedet.

Sju kjøretøy
Meldingen om massekollisjonen kom inn ca. 15.30.

- Det var til sammen sju kjøretøy som kolliderte, sier operasjonsleder Tove Bakke ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Hun forklarer at ulykken skjedde ved at en trailer kjørte inn i akterenden på den bakerste personbilen, med kjedekollisjon som resultat.

- Det er på det rene at trailersjåføren forårsaket ulykken ved uaktsomhet, og han er nå midlertidig fratatt førerkortet, sier Bakke.

- Meldingen kom inn ca. kl. 15.35. Et av våre Sea King-helikoptre ble anmodet om å bistå som luftambulanse, opplyser Terje Langås, vaktleder ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge til Dagbladet.

Fem skadd
Til sammen fem personer ble skadd.

- Tre ble lagt rett inn på sykehus, mens to ble tatt med for kontroll. Ingen av dem er kritisk skadd, sier operasjonslederen.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal to personer ha sittet fastklemt i et av bilvrakene - men dette kan ikke bekreftes av politiet.

Helikoptrene som ble sendt, ble tilbakekalt før de kom til åstedet.

Politiets tekniske undersøkelser på stedet er nå sluttført, og operasjonsleder Bakke opplyser at vitneavhør vil bli gjennomført til uka.

Belastet strekning
Ulykken skjedde i nordgående kjørefelt, på nøyaktig samme sted som der en liknende ulykke fant sted i formiddag, i nærheten av det kjente landemerket Holms kafeteria.

Strekningen mellom Larvik og Sandefjord er svært ulykkesbelastet.

- Dette er Vestfolds dårligste veistrekning, med mange trafikkulykker, sier Bakke.

E18 var en times tid helt stengt, og trafikken ble omdirigert via «gamleveien» forbi ulykkesstedet. Den var forventet åpnet igjen i 16.30-tida.

- Det er store trafikale problemer nå i fredagsutfarten, sa operasjonsleder Bakke like før veien ble gjenåpnet.

En ny firefelts motorvei er under bygging parallelt med dagens E18 på strekningen.