Massekollisjon på E18

To lastebiler, to busser og en personbil kolliderte ved avkjøringen til Fornebu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BÆRUM: - Vi er på stedet nå og har ikke full oversikt, men det er flere impliserte biler, lastebiler og busser, sier operasjonsleder Per Berntsen ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

Totalt skal det være tre lastebiler, to busser og en personbil involvert i kjedekollisjonen.

På stedet får Dagbladet.no opplyst at en buss fra Norgesbuss først kjørte inn i en lastebil bakfra. Bussen begynte å brenne etter at den ble truffet av en annen buss.

Den bakerste bussen ble så truffet av en Peugeot personbil, som igjen ble truffet av en semitrailer. 

- Bussjåføren satt fastklemt i vraket, så vi brukte endel tid på å få ham ut. Han er nå sendt i ambulanse til Ullevål sykehus. Føreren av personbilen er lettere skadd, sier skadestedsleder Steinar Bjerke til Dagbladet.no.

Massekollisjonen skjedde 300 meter fra Lysaker-lokket på veien inn mot Oslo.

- Det kan bli trafikk-kaos på stedet nå, sier operasjonsleder Berntsen til Dagbladet.no.

Ytterligere to lastebiler skal være involvert i kollisjonen.

SKADD: Her fraktes den skadde bussjåføren vekk fra ulykkesstedet. Han satt lenge fastklemt i vraket. Også sjåføren i personbilen som var innvolvert i kjedekollisjonen fikk lettere slengskader. Foto: Andrea Gjestvang
SKADD: Her fraktes den skadde bussjåføren vekk fra ulykkesstedet. Han satt lenge fastklemt i vraket. Også sjåføren i personbilen som var innvolvert i kjedekollisjonen fikk lettere slengskader. Foto: Andrea Gjestvang Vis mer

Ulykken skjedde rundt klokka 14.40, og like etter klokka 15 var sjåføren i Norgesbuss hentet ut fra vraket. Han ble sendt i ambulanse fra stedet.

Det er ukjent om det var passasjerer i bussene.

FASTKLEMT: Sjåføren i den første bussen ble sittende fastklemt og får her behandling på stedet. (Beklager dårlig mms-kvalitet)
TOK FYR: Bussen der den fastklemte sjåføren satt, tok fyr, men ble slokket av personer som kom til med brannapparater. Her sikrer brannvesenet at det ikke blusser opp igjen.