Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massemorder i trøbbel

Den dansk-amerikanske massemorderen Peter Lundin blir stadig slått ned i fengselet. Denne gangen fikk han en kasserolle i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peter Lundin har fått livstidsdom i Danmark etter at han ble dømt for drapene på Marianne Pedersen og hennes to sønner Brian (10) og Dennis (12). Lundin drepte også sin egen mor i USA i 1991.

Massemorderens status i fengselet vest for København er ikke høy blant medfangene. Han har stadig blitt slått ned og mishandlet siden han ble fengslet ifjor. Nå har det skjedd igjen.

Søndag kveld ble Lundin jaget rundt av en medfange som slo løs på ham med en kasserolle, melder den danske avisa BT. Etter å ha blitt utsatt for medfangens vrede, og med blodet rennende fra hodet, søkte Lundin tilflukt i sin egen celle. Han måtte barrikadere celledøren for å slippe unna flere kasserolleslag. Til slutt kom fengslets ansatte ham til unnsetning.

Den hardtslående medfangen satt varetektsfengslet i Herstedvester-anstalten da han gikk løs på Lundin. Lundin var så ille tilredt av slagene at han måtte til sykehus for behandling.

Ettersom de danske fengselsmyndighetene fryktet at overfallet var et iscenesatt fluktforsøk, ble Lundin eskortert til sykehuset av tungt væpnede vakter. Volden mot Lundin er nå anmeldt.

- Det er korrekt at vi har fått en anmeldelse fra anstalten i Herstedvester om et voldelig overfall på den innsatte. Vi forventer at den 24-årige varetaktsarrestanten blir siktet for vold, sier fungerende sjef for kriminalpolitiet i Glostrup, visepolitiinspektør Kai Hermann.

Forrige gang Lundin ble overfalt i fengselet ble han omringet av en gjeng medfanger som slo og sparket ham, blant annet med tunge slagvåpen. Lundin brakk blant annet nesa og måtte sy en rift i hodet. To personer ble dømt for overfallet.

Lundin har paradoksalt nok byttet navn til Nils Schaftner. Schaftner er hans mors pikenavn.

BANKES OPP: Peter Lundin er dømt for fire drap, inkludert mordet på hans egen mor. Nå utsettes han stadig for vold fra medfanger.
Hele Norges coronakart