MAKABER MASSAKRE: Ei ung jente får et teppe rundt seg etter å ha blitt reddet ut fra barneskolen i Newtown. De yngste ofrene skal bare ha vært tre år.  REUTERS/Michelle McLoughlin
MAKABER MASSAKRE: Ei ung jente får et teppe rundt seg etter å ha blitt reddet ut fra barneskolen i Newtown. De yngste ofrene skal bare ha vært tre år. REUTERS/Michelle McLoughlinVis mer

- Massemorderen bar sin brors ID-papirer

Adam Lanza (20) skjøt sin mor - og deretter barna på skolen hvor hun jobbet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): New York Post, Fox News og AP melder i kveld norsk tid at mannen bak massakren ved barneskolen Sandy Hook er Adam Lanza (20).

- Gjerningsmannen er død. Det er også et individ den mistenkte bodde med, sier Connecticut-guvernør Dannel P. Malloy i en pressekonferanse.

Utryddet de nærmeste • Lanza ble funnet død i et klasserom
• Hans mor ble drept i klasserommet
• En samboer er funnet død
• Hans bestevenn er savnet
• En eldre bror er i politiets varetekt

Flere åsted I tillegg til personene i Lanzas nærmeste, skal han ha drept 26 personer ved barneskolen. De yngste var ikke mer enn tre år.

Det kan se ut til at 20-åringen har innledet drapsraidet før han kom til skolen. På mannens bopæl er en person han bodde sammen med funnet død. Om dette er en kjæreste eller et familiemedlem er foreløpig ikke kjent.

Tidligere har CNN meldt at en bror av gjerningsmannen er funnet død i et hus i Hoboken i New Jersey.

ID-forvirring Det har i tida etter skoleskytinga hersket tvil om gjerningsmannens navn. Dette skal ifølge NBC News ha årssak i at Adam Lanza skal ha hatt sin bror ID-papirer på seg under massakren.

De første meldingene gikk på at Adam Lanzas 24-årige bror skal ha stått bak drapene. 24-åringen skal imidlertid befinne seg i politiets varetekt. Han er ikke mistenkt, men avhøres nå om sin bror.

Målrettet angrep Gjerningsmannens mor identifiseres av AP som Nancy Lanza. Hun var lærer på skolen og er blant de første sønnen skal ha drept ved skolens barnehageavdeling.
Lanza skal ha gått målrettet til angrep på klasserommet hvor moren underviste. Etter å ha skutt sin mor, skal han ha rette våpnene mot barn hun underviste.

Selv ble Lanza liggende igjen død i morens klasserom, omgitt av døde barn. Det er foreløpig uklart om han var blitt skutt eller hadde tatt sitt eget liv. Lanza er fra Newtown, men bodde trolig i New Jersey.

Det har vært en rekke meldinger om et likfunn i boligen til den antatte gjerningmannens mor. Om dette stemmer er ikke bekreftet.