Massemorderen Mattias Flink slipper ut av fengsel

Skjøt og drepte sju personer i Falun i 1994.

SLIPPER FRI: I 1994 skjøt og drepte Mattias Flink sju personer i Falon. På onsdag slippes han ut av fengsel etter at svensk høyesterett i desember 2011 omgjorde straffen hans fra livsvarig fengsel til 30 års fengsel. Foto: Expressen
SLIPPER FRI: I 1994 skjøt og drepte Mattias Flink sju personer i Falon. På onsdag slippes han ut av fengsel etter at svensk høyesterett i desember 2011 omgjorde straffen hans fra livsvarig fengsel til 30 års fengsel. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På onsdag denne uka vil det være nøyaktig 20 år siden svenske Mattias Flink skjøt og drepte sju personer i Falun i Sverige. Dette vil også være dagen han slipper ut av fengsel.

Flere av ofrenes pårørende har reagert kraftig på at mannen som drepte sju personer slippes fri, og mener han bør sitte inne resten av livet.

- Vi er jo straffet for livet. Vi kommer aldri til å få igjen de han skjøt i hjel, sier mora til det ene offeret til svenske Expressen.

Flink ble opprinnelig dømt til livsvarig fengsel, men i desember 2011 omgjorde svensk høyesterett straffen til 30 års fengsel. Dermed har 44-åringen sonet to tredeler av straffen sin, og kan slippes fri.

Fred og ro Mattias Flink har den siste tida bodd i et hjem et sted i Nord-Sverige hvor han har jobbet som tømmerhugger. Det er en del av hans tilvenning tilbake til samfunnet.

I intervjuer har Flink uttalt at han har en moralsk forpliktelse til å aldri drikke alkohol igjen og at hans drøm er å leve et beskjedent liv i fred og ro. Han har også sagt at ingen skal behøve å se han med våpen igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer