Massene hetset Maxine

Maxine Carr som er siktet i drapet på småjentene Holly Wells og Jessica Chapman fikk hard medfart da hun ankom rettsalen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjæresten til Ian Huntley ankom rettsalen i dag. Han er siktet for å ha bortført og drept 10-åringene, mens Maxine Carr (25) ble siktet for falsk forklaring i går.

Ropte og hyttet med nevene

Mange mennesker hadde møtt opp foran rettslokalet Peterborough Magistrates Court. Carr ble kjørt dit i en poltibil med svarte vindu, eskortert av to andre politibiler.

En folkemengde på omkring 100 ropte ukvemsord og hånet kvinnen da bilen kjørte opp mot lokalet. Folk hyttet med nevene i været og skrek stygge ord til den siktede.

Omkring 30 politibetjenter måtte til for å holde mobben under kontroll. En av betjentene advarte folk før den tidligere lærerassistenten ankom.

Vil støtte familiene

- Det kan være vanskelig for dere å holde igjen, men vær så snill å ikke gå i veien. Politibilen kommer ikke til å stoppe for noen, advarte politimannen ifølge PA.

Seksbarnsmor Dawn Collins, 53, fra Peterborough var en av dem som hadde møtt opp:

- Jeg sto opp i morges og bestemte meg for å gå ned for å være sammen med folk som føler det samme som meg. Jeg synes det er så vanskelig å taklte dette, at de små jentene er vekk.

- Saken har tatt over livet mitt. Det er skikkelig vanskelig, jeg klarer ikke å komme videre, sier mora, med barn mellom 17 og 34 år.

- Jeg er her fordi jeg er mor. Og jeg kan rett og slett ikke forestille meg hva foreldrene går igjennom nå, sier Nicola Jeffries på 32, som hadde tatt med seg sønnene Rhys, 8, og Haydn, 4.

Jeffries er også fra Peterborough. Hun sa at hun hadde møtt opp for å støtte de to jentene og deres familier.

- Siden det skjedde har jeg ikke tillatt barna mine å gå ut. Vi må være sammen med dem døgnet rundt, sier kvinnen.

Kjæresten ikke i retten

Ian Huntley, kjæresten til den siktede Maxine Carr, er også siktet for drap. Han møtte imidlertid ikke opp i retten i dag. Han skal gjennom psykiatrisk vurdering på et mentalsykehus.

Britisk presse spekulerer i dag på om han ikke kommer til å måtte sone fengelsstraff fordi han er for syk til det.

<B>ANKOM RETTSALEN I MØRK BIL:</B> Maxine Carr er siktet for falsk forklaring i Holly og Jessica-saken. Kjæresten hennes er siktet for drapet.
SINTE FOLK:</B> Hundre mennsker hadde møtt opp foran rettsalen. De ropte ukvemsord da den siktede ankom.