Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Masseovergrep på gatene i den indiske millionbyen: 
- Det er sånt som skjer

Beskriver oppførselen som «umenneskelig».

MASSEOVERGREP: Øyevitner forteller om omfattende overgrep mot kvinner under nyttårsfeiringen i Bangalore. Foto: EPA/JAGADEESH NV/NTB Scanpix
MASSEOVERGREP: Øyevitner forteller om omfattende overgrep mot kvinner under nyttårsfeiringen i Bangalore. Foto: EPA/JAGADEESH NV/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange tusen mennesker hadde samlet seg i gatene i den indiske byen Bangalore for å feire det nye året, men både lokale medier og øyevitner forteller at feiringen gikk alt annet enn fredelig for seg.

Bangalore Mirror skriver at deres fotografer og journalister, som var ute for å dekke feiringen, «ble vitner til masseovergrep».

De har også publisert bilder fra folkehavet på sine hjemmesider.

The Guardian har også vært i kontakt med et øyevitne som kunne fortelle den samme historien.

- Jeg så overgrep mot flere kvinner, og andre som prøvde å finne et sted der de kunne gjemme seg. Det var umenneskelig, sier vedkommende, som vil forbli anonym.

- Sånt som skjer

Politiet i byen med over åtte millioner innbyggere sier at de var altfor få i det aktuelle området, men hevdet samtidig at de ikke hadde fått inn noen rapporter om overgrep.

- Vi hadde 1600 politibetjenter i området på nyttårsaften, og omtrent 60 000 mennesker hadde samlet seg der. Men vi hadde ting under kontroll. Likevel oppfordrer jeg folk til å si ifra om de opplevde noe slikt, sier Nagaraj ved politistasjonen i Cubbon Park til Hindustan Times.

G Parmeshwara, som er minister i delstaten Karnataka, gikk langt i å bagatellisere hendelsen.

- På store tilstelninger som nyttårsaften hender det at kvinner blir trakassert eller behandlet dårlig. Det er sånt som skjer, sier han.

Han hintet også om at mengdens oppførsel kunne kobles til at mange av de frammøtte hadde kledd seg i vestlige klær, og at de også «forsøkte å kopiere vestlig væremåte».

Köln

Hendelsen skjer etter at den tyske byen Köln opplevde lignende scener på nyttårsaften i fjor. Også der samlet store mengder mennesker seg, og de ble rapportert inn flere hundre tilfeller av overgrep mot kvinner.

I et intervju med den tyske TV-kanalen N-TV, som er distribuert av Reuters, sa en kvinne som bare ble omtalt som Michelle, at hun febrilsk forsøkte å forsvare seg.

- Jeg slo armen bakover, men endte med å nesten falle ned en trapp. Det var så mange der at jeg ikke klarte å komme meg unna eller forsvare meg, sa hun i TV-intervjuet.

Kölns politisjef Wolfgang Albers ble avsatt i etterkant av overgrepene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media