Masseprotest i Iran

«Vi er kvinner, vi er barn av dette landet, men vi har ingen rettigheter».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var slagordet fra hundrevis av kvinner som samlet seg i Teheran i dag. De demonstrerte mot kjønnsdiskrimineringen i landet under de iranske islamske lederne. Kvinnene ønsker å påvirke presidentvalget 17.juni.

Holdt fast

Protesten er den første offentlige demonstrasjonen i regi av de iranske kvinnene side revolusjonen i 1979. Da demonstrerte kvinnene mot obligatorisk slørbæring. Mer enn 250 kvinner marsjerte utenfor universitetet i Teheran, og rundt 200 andre demonstrerte to kvartaler fra etter at hundrevis av politimenn sperret av universitetsområdet for å avskjære dem fra hoveddemontrasjonen.

New York Times skriver at rapporter fra stedet sier at politiet klubbet ned flere kvinner. Demonstranter sier de så kvinner bli holdt fast og dratt bort av politioffiserer. Men situasjonen skal stort sett ha vært stabil.

Nektet å stille til valg

- Vi vil fortsette med slike protester for å vise at kvinnene er klar over sine rettigheter, sier Roohi Afzal (52), en oversetter som var til stede under protestmarsjen.

- Det ser ut som om tilstedeværelsen vår i dag virkelig rammer myndighetene. Kanskje de til slutt vil gi etter for våre krav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer