Femmila i Holmenkollen:

Masseslagsmål i Holmenkollen: 16-åring slått ned

En person ble skadd i et masseslagsmål med 20–30 personer langs løypetraseen i Holmenkollen. Personen skal ha blitt slått ned av fire personer.

Militærpoliti og vanlig politi samarbeidet om å lede folkemengden ned fra Holmenkollen etter den klassiske 5 mila under verdenscupen. Flere tusen hadde tatt turen ut i skogen for å se løpere og for å feste. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Militærpoliti og vanlig politi samarbeidet om å lede folkemengden ned fra Holmenkollen etter den klassiske 5 mila under verdenscupen. Flere tusen hadde tatt turen ut i skogen for å se løpere og for å feste. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet melder om flere ordensforstyrrelser i Holmenkollen lørdag formiddag. Rett før klokka 12:00 kom det inn en melding om et masseslagsmål med 20-30 personer som skal ha skjedd i rød sone i Marka, langs løypetraseen. En person ble skadd, men er ved bevissthet. Han sier at han er slått ned av fire personer.

- Gutten som ble skadet i masseslagsmålet skal ikke ha vært mer enn 16 år, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

En person er anholdt for ordensforstyrrelse fordi han var «meget ufin og aggressiv overfor andre publikum», skriver politier på Twitter.

Det er rundt 30.000 mennesker til stede på skifesten i Holmenkollen i forbindelse med femmila.

- Inntil videre har det ikke vært flere ordenforstyrrelser. Men det har vært mye fyll, spesielt blant unge, sier han.

Operasjonslederen opplyser også at det har vært en del overstadige berusede ungdommer som hrar hatt behov for helsehjelp.

MYE FYLL: - Det har vært mye fyll i dag, spesielt blant unge, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
MYE FYLL: - Det har vært mye fyll i dag, spesielt blant unge, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

På vei hjem

Klokka 13:15 informerer Stokkli Dagbladet om at folk nå er på vei hjem, ifølge politihelikopterets bilder.

- Frognerseteren t-banestasjon er stengt, så enten må man spasere nedover til sentrum, eller ta t-banen fra Holmenkollen stasjon. Den går kontinuerlig, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer