Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Masseslagsmål i nabolag

Skremte naboer varslet politiet da en stor samling ungdom gikk løs på hverandre med slagvåpen i kveld. Fire personer er fraktet til legebehandling med kniv- og slagskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vet ikke hvorfor ungdommene smalt sammen i et storoppgjør i det rolige nabolaget i Granstangen på Furuset.

- Under slåsskampen skal det ha blitt avfyrt skudd, sier operasjonsleder Ellen Ulvin ved Oslo politidistrikt.

Et stort antall væpna politi var raskt på stedet og sperret av gatene mellom de lave blokkene. Politiet ble varslet klokka 16.25, men innen de kom fram var flesteparten av ungdommene forsvunnet.

Inne i en av blokkene fant de fire personer som hadde fått juling. En ble brakt til Aker sykehus med kraftige skader etter et slagvåpen. De andre ble kjørt til legevakten - en med knivrisp i ansiktet, en med knivkutt i hodet og en med brukket arm.

- Vi vet ikke hvorfor ungdommene begynte å slåss. Vi tror det dreier seg om unge tamiler, men vet ikke sikkert, sier operativ uteleder Lars Jarodd ved Oslo politidistrikt.

Mens politiet undersøkte åstedet, hang nysgjerrige naboer ut vinduet. Politiet lette i nærområdet med fotpatruljer, kjøretøyer og sporhunder. T-banestasjonen ved Furuset-senteret like ved ble også undersøkt, men politiet var i kveld uten spor etter overfallsmennene.

- Et vitne fortaller at det hørtes ut som om det ble avfyrt skudd, men vi har ikke funnet spor som bekrefter dette, sier Jarodd til Dagbladet.no

På stedet fant politiet lette slagvåpen, men på grunn av de omfattende skadene tror de at gjerningsmennene brukte kraftigere våpen som de tok med seg. På åstedet sto det parkert en bil som en av de skadde disponerte. Politiets krimvakt ankom stedet etter en drøy time og undersøkte bilen.

- Vi vet ikke hvorfor slåsskampen skjedde i dette nabolaget, sier Jarodd.

FIRE SKADD: I denne blokka fant politiet fire unge menn med kniv- og slagskader etter slagsmålet.Alle foto: OLA SÆTHER
TRÅLET NABOLAGET: Politiet fant flere lette slagvåpen, men tror ungdomsgjengen hadde med kraftigere utstyr.
Hele Norges coronakart