ANGREPET: De to mennene som nå ligger på sykehus, satt i denne Mercedesen da de ble angrepet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
ANGREPET: De to mennene som nå ligger på sykehus, satt i denne Mercedesen da de ble angrepet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Masseslagsmål i Oslo: Mistenkte gjerningsmenn utpekt av vitner

To menn ligger på sykehus etter sammenstøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn ligger på sykehus etter å ha blitt angrepet på Mortensrud sør i Oslo, i det som utartet til et masseslagsmål. Politiet sier nå at de har navngitte mistenkte.

- Vi avhørte vitner på stedet, og mistenkte er utpekt. De som er implisert, skal avhøres, opplyser politiadvokat Børge Andre Kristansen ved Manglerud politistasjon til Dagbladet.

Ingen er så langt pågrepet.

Ramponert Mercedes

Det var seint i går kveld at politiet fikk melding om overfall mellom Mortensrud skole og Senter Syd. Da de ankom stedet, fant de en ramponert Mercedes stasjonsvogn og to skadde menn, som ble sendt til Ullevål sykehus.

LETTE: Politipatruljer og politihelikopteret lette i går kveld etter gjerningsmennene, men ingen ble pågrepet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
LETTE: Politipatruljer og politihelikopteret lette i går kveld etter gjerningsmennene, men ingen ble pågrepet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Begge de to fornærmede har tilknytning til bilen. De er ikke kritisk skadd, sier Kristiansen.

Etter hva Dagbladet forstår, satt de to skadde mennene i Mercedesen da de ble angrepet av flere menn med slagvåpen, som gikk løs på så vel bilen som dem. På åstedet var det blodspor etter sammenstøtet.

Uklart motiv

Ifølge vitneforklaringer var opptil ti personer av ulik alder og etnisk opprinnelse innblandet i masseslagsmålet. De utpekte gjerningsmennene bak overfallet stakk fra stedet, og politiet lette i går etter dem, med støtte fra helikopter.

Motivet for overfallet på de to mennene er uklart, ifølge politiadvokaten.

Mortensrud har flere ganger de siste åra vært åsted for masseslagsmål. Seinest i mars ble en gjeng fra en annen bydel kjeppjagd fra Mortensrud i et masseslagsmål med flere tiltalls deltakere, og en buss ble ramponert i prosessen.

- Det er for tidlig å si om disse hendelsene har sammenheng med hverandre, sier poiltiadvokat Kristiansen.