Jordan

Masseslagsmål i parlamentet

Det gikk hardt for seg i parlamentet i Jordan denne uka da en diskusjon om lovendring i forbindelse med kvinners rettigheter kom opp.

SLÅSS: Flere jordanske parlamentsmedlemmer lot nevene snakke under denne debatten. Video: AP. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble høy temperatur i Jordans parlament tirsdag, da flere medlemmer tydde til fysisk vold over uenigheter som oppsto. Det har vitner uttalt til nyhetsbyrået Reuters.

Kaotiske scener

Hendelsen er dokumentert på video og viser flere dresskledde menn gå til angrep på hverandre. Videoen er sendt på landets statlige tv-kanal og skildrer de kaotiske scenene hvor representanter slår hverandre samtidig som man hører folk rope fra salen.

Bakgrunnen for hendelsen skal være at et medlem nektet å be om unnskyldning for kommentarer som falt under en diskusjon om foreslåtte endringer i grunnloven. Loven som ble diskutert omhandler kvinners rettigheter, ifølge CNN.

Jordanske kvinner nyter i dag like rettigheter som menn når det kommer til helsehjelp, utdanning, politisk deltakelse og arbeid. De har derimot ikke de samme rettighetene når det gjelder nasjonalitet og statsborgerskap.

Voldsom motstand

Kampen brøt ut mellom den konservative lovgiveren Hassan Riati og Shadi Udwan, etter angivelige fornærmelser og blasfemiske bemerkninger.

Den foreslåtte endringen er støttet av kong Abdullah II, og er ment til å modernisere landet. Det ble imidlertid møtt med voldsom motstand fra de konservative parlamentarikerne. Mohammed Al Fayez er en av dem som ser på endringen med forakt. Han mener at forslaget er «mot moral og morskap».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer