Jordan

Masseslagsmål i parlamentet

Det gikk hardt for seg i parlamentet i Jordan denne uka da en diskusjon om lovendring i forbindelse med kvinners rettigheter kom opp.

SLÅSS: Flere jordanske parlamentsmedlemmer lot nevene snakke under denne debatten. Video: AP. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert

Det ble høy temperatur i Jordans parlament tirsdag, da flere medlemmer tydde til fysisk vold over uenigheter som oppsto. Det har vitner uttalt til nyhetsbyrået Reuters.

Kaotiske scener

Hendelsen er dokumentert på video og viser flere dresskledde menn gå til angrep på hverandre. Videoen er sendt på landets statlige tv-kanal og skildrer de kaotiske scenene hvor representanter slår hverandre samtidig som man hører folk rope fra salen.

Bakgrunnen for hendelsen skal være at et medlem nektet å be om unnskyldning for kommentarer som falt under en diskusjon om foreslåtte endringer i grunnloven. Loven som ble diskutert omhandler kvinners rettigheter, ifølge CNN.

Jordanske kvinner nyter i dag like rettigheter som menn når det kommer til helsehjelp, utdanning, politisk deltakelse og arbeid. De har derimot ikke de samme rettighetene når det gjelder nasjonalitet og statsborgerskap.

Voldsom motstand

Kampen brøt ut mellom den konservative lovgiveren Hassan Riati og Shadi Udwan, etter angivelige fornærmelser og blasfemiske bemerkninger.

Den foreslåtte endringen er støttet av kong Abdullah II, og er ment til å modernisere landet. Det ble imidlertid møtt med voldsom motstand fra de konservative parlamentarikerne. Mohammed Al Fayez er en av dem som ser på endringen med forakt. Han mener at forslaget er «mot moral og morskap».

- Det var en verbal kamp som ble til en knyttnevekamp mellom flere medlemmer. Oppførselen er uakseptabel for vårt folk og skader landets rykte, sa Khalil Atiyeh, et parlamentsmedlem som var vitne til episoden.

Ifølge Reuters ble ingen av de involverte skadd under slagsmålet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer