Masseslagsmål i tingretten i Malmø

Slektsfeiden fortsatte i retten. Politiet måtte ta i bruk pepperspray.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et masseslagsmål brøt ut i Malmø tingrett i Sverige i dag morges, da ti personer gikk løs på hverandre inne i rettssalen. Hendelsen skjedde under en rettssak etter et mordforsøk, i en slektsfeide som har pågått over lengre tid i Malmø.

- Rundt ti personer sloss, de slo hverandre blodige, sier avisa Kvällspostens reporter Per Lindelöw, som var til stede i retten.

Politiet måtte benytte pepperspray og tre personer ble arrestert. Det var allerede mye politi i retten på grunn av sakens natur.

- Tre personer er arrestert, og det kan bli flere etter hvert. Arrestasjonene gjelder ordensforstyrrelse og en mishandling, sier pressetalsmann i Skånepolitiet Calle Persson til Kvällsposten.

Under den lengre feiden mellom de to slektene har blant annet en 57-åring skutt mot en 31-åring midt på et torg i fjor, og i juli i år ble en 43 år gammel mann alvorlig mishandlet.

Rettssaken i dag omhandler et mordforsøk i mars, da en 47 år gammel mann ble alvorlig skadet i en knivstikking. To menn ble opprinnelig dømt til fengsel i åtte år, og en tredje til opphold på en ungdomsanstalt. Denne dommen ble anket, og behandles nå på nytt i lagmannsretten. Rettsforhandlingene foregår i en sikkerhetssal som finnes i Malmø tingretts lokaler.