Masseslagsmål på Norge-cruise: «Blod overalt»

Britiske cruiseturister barket sammen på skipet som var på vei til Southampton fra Bergen.

SLAGSMÅL: Cruiseskipet «Britannia» hadde vært på Norge-cruise i ei uke før det vendte hjem til England. Under overfarten oppsto det et masseslagsmål om bord, ifølge BBC. Her fra 2015. Foto: NTB Scanpix
SLAGSMÅL: Cruiseskipet «Britannia» hadde vært på Norge-cruise i ei uke før det vendte hjem til England. Under overfarten oppsto det et masseslagsmål om bord, ifølge BBC. Her fra 2015. Foto: NTB ScanpixVis mer

Et voldsomt masseslagsmål oppsto på et britisk cruiseskip som var på vei fra Bergen til Southampton natt til fredag.

Det melder BBC.

Cruiseskipet «Britannia» hadde tilbrakt ei uke i norske fjorder da det satte kursen mot England torsdag ettermiddag.

Den britiske journalisten Richard Gaisford skriver på Twitter at slagsmålet begynte om lag tolv timer etter at skipet la fra kai klokka 14.30. Han befant seg om bord på det aktuelle cruiseskipet.

I en lang Twitter-tråd beskriver han hendelsesforløpet i detalj.

«Blod overalt»

Slagsmålet skal ha funnet sted i buffet-området, ifølge Gaisford. Han var selv ikke vitne til hendelsen, men har snakket med flere vitner.

De beskriver scenene i etterkant av masseslagsmålet slik, skriver han på Twitter:

«Det var blod overalt».

Gaisford skriver videre at tumultene begynte på heller bisart vis.

Opprørt av «klovnekostyme»

Et vitne forteller til den britiske journalisten at bråket begynte etter at en passasjer skal ha kledd seg ut i et klovnekostyme.

Det aktuelle vitnet skal ha vært en del av et reisefølge som var involvert i masseslagsmålet. Vitnet forteller at en person i hans reisefølge ble «opprørt» over passasjeren i klovnekostymet.

Grunnen skal ha vært at vitnets reisefølge bestilte tur på cruiseskipet under forutsetning av at det ikke skulle være noen kostymefester under turen.

Bråket eskalerte, og skal altså ha endt i et masseslagsmål. Seks personer ble skadet i hendelsen, ifølge politiet.

CRUISETURISME: Mange av de som bor i området Gamle Stavanger plages av cruiseturismen der. Foto: Kristian Ridder-Nielsen. Video: Angelica Hagen. Reporter: Angelica Hagen / Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

«Sjokkerte»

Gaisford forklarer videre at han ble gjort oppmerksom på at noe var galt da det gikk ut en nødmelding over skipets lydanlegg. Sikkerhetspersonell rykket straks til restauranten, og journalisten fulgte etter.

Der møtte han medpassasjerer som var «sjokkerte» over hva de hadde blitt vitne til, skriver Gaisford.

De beskrev videre at mange passasjerer ble så redde at de gjemte seg, og at det skal ha blitt brukt både tallerkener og møbler som våpen.

Masseslagsmålet oppsto etter et arrangement hvor man måtte være kledd formelt for å delta.

Tidligere samme dag hadde det blitt arrangert en «patriotisk» fest om bord på skipet. En video Gaisford har lagt ut fra dekket på skipet viser mange om bord som veiver det britiske flagget mens de synger til Dexys Midnight Runners-låta «Come on Eileen».

Ifølge Gaisford ble det konsumert store mengder alkohol under festen.

To pågrepet

Personene som mistenkes for å ha stått bak slåssingen, ble vist til kabinene sine, og måtte oppholde seg der mens skipet seilte videre mot Southampton.

Både cruiseselskapet P & O Cruises og politiet bekrefter at en voldelig hendelse fant sted om bord cruiseskipet. Selskapet sier i en uttalelse til BBC at hendelsen blir behandlet som en politisak.

Politiet forteller til BBC at tre menn og tre kvinner ble angrepet, og er lettere skadet.

To personer er pågrepet. En 43 år gammel mann og en 41 år gammel kvinne fra Chigwell i Essex like utenfor London.