Masseslagsmål, softgunskudd og flere bilbranner i natt

En urolig natt til 16. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tradisjonen tro går ikke natt til 16. mai upåaktet hen.

Politiet melder om flere hendelser i løpet av natten, deriblant et slagsmål mellom et titalls russ ved Alnabru i Oslo.

- Vi fikk inn en melding litt før klokken 5 om fullt slagsmål mellom et titalls russ utenfor en Esso-stasjon, og at en person lå på bakken. Da vi kom frem hadde de fleste forlatt åstedet, sier operasjonsleder Vidar Pedersen.

Han sier at et fåtalls personer skal ha pådratt seg mindre skader i tumultene, men at ingen av dem ble vurdert som alvorlig nok rammet til å bli tatt med av ambulansen på stedet.

Skjøt mann med softgun Politiet i hovedstaden melder også om at to personer i 20-årene er pågrepet etter å ha skutt en mann i 40-årene med softgun.

- Våpenet skal ha vært en gassdrevet softgun med metallkuler. Når vi avhørte den fornærmede hadde han fortsatt tydelige merker på kroppen, sier Pedersen om hendelsen som skal ha inntruffet i to-tiden.

Måtte stenge Svartdalstunnelen I tillegg ble Svartdalstunnelen mellom Oslo sentrum og E6 i Ryenkrysset stengt som følge av at en full russ hadde forvillet seg inn i tunnelen.  
  - Meldingen kom inn 03.44. Vi så oss nødt til å stenge tunnelen i en kort periode da det i en periode var usikkerhet rundt hvor personen befant seg. Han hadde forvillet seg inn i et tverrslag, sier Pedersen om hendelsen.

Pedersen forteller om en ikke uvanlig natt med tanke på at det både er helg og at det nærmer seg nasjonaldagsfeiring.

- Det pleier å føre med seg endel bråk, sier Vidar Pedersen.

Truet med kjetting Ellers tyder politiets presselogg på en urolig natt også andre deler av landet.

I Salten skal en mann ha blitt pågrepet for legemsfornærmelse og grove trusler. Politiet oppgir at gjerningsmannen skal ha truet med en kjetting. 

De mistenker også bruk av amfetamin.

Blant flere andre hendelser er to bilbranner i Nord-Trøndelag.

- Klokken 04. 40 fikk vi inn en melding om at en campingvogn hadde tatt fyr. Når vi kom til stedet var den nesten nedbrent. Den stod for seg selv, og det er ikke fare for spredning, sier Dag Hjustad, operasjonsleder ved Nord-Trøndelag distrikt. 

Bilbrann i Nord-Trøndelag Hjustad sier at campingvognen var i en russecamp, og at de enda ikke har fått utført tekniske undersøkelser på bilen.

I samme distrikt ble også en personbil satt i fyr og flamme. Her mistenker politiet fyllekjøring.

I Bærum og Asker ble det i natt meldt om fyllebråk flere steder i forbindelse med russefeiring. På Kadettangen skal beboere ha klaget på støy og høy musikk, lignende situasjoner skal også ha utspilt seg ved Statoil i Sandvika og Askerhallen.

Lignende hendelser i forbindelse med fyll skal også ha inntruffet flere andre steder, deriblant en bursdag i Halden som måtte dempes av politiet som følge av naboklager.