Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Masseslagsmålet var en hevnaksjon

Politiet tror en slåsskamp i Langesund førte til at 15-16 personer barket sammen i Porsgrunn i dag.

 SKUDDRAMA:  Politiet antar at masseslagsmålet i Skien var en hevnaksjon etter et slagsmål i Langesund lørdag.Foto: Per Flåthe/Dagbladet
SKUDDRAMA: Politiet antar at masseslagsmålet i Skien var en hevnaksjon etter et slagsmål i Langesund lørdag.Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kniver, balltrær, gasspistoler og skarp ammunisjon. Masseslagsmålet i Porsgrunn inneholdt flere elementer. Seks personer måtte få behandling for skader, flere av dem skutt med gummikuler, kraftig banket opp og påført stikkskader.

Politiet i Telemark er sparsommelige med informasjon om deltakerne i slagsmålet. Det dreier seg om en blanding av etnisiteter, men langt de fleste skal være kjent for politiet fra før.

- Det stemmer godt at vi kjenner til flere av dem, sier operasjonsleder Jan Arne Bærland til Dagbladet.

- Totalt har vi nå kontroll på åtte personer. En er innlagt på sykehus, og fem personer er blitt behandlet på legevakt og avhørt som vitner. I tillegg pågrep vi to personer nå i kveld, sier Bærland.

Pågrepet uten dramatikk De to ble pågrepet i Skien sentrum uten dramatikk i 21.45-tiden.

- En teori er at dette har en forbindelse til et slagsmål som var i Langesund i natt, sier operasjonsleder Bærland.

Den gruppen politiet nå har kontroll på, er altså kjenninger. Hvem som deltok i slaget i den andre gruppen, er heller usikkert. Mye tyder på at det dreier seg om et gjengslagsmål.

Det hele startet i 17.30-tiden, da flere biler kom kjørende til parkeringsplassen utenfor butikken Asiamat i Porsgrunn sentrum.

Brukte skarp ammunisjon Vitner forteller at flere personer barket sammen på plassen, og at skudd hørtes i hele sentrum. Et vitne forteller at det ble observert balltre, stikkvåpen, håndvåpen og en hagle under slagsmålet. Haglen skal ikke ha blitt avfyrt.

Det ble imidlertid funnet hylser etter skarp ammunisjon. Politiet har ikke oversikt om hvorvidt noen skal ha blitt skutt eller ikke.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media