Nepal:

Masseslakt-festival: Ofrer tusenvis av dyr

Arrangerer verdens største rituelle dyreofring i Nepal, til tross for motstand.

SLAKTES: En hindu som deltar på Gadhimai-festivalen gjør seg klar til å slakte en bøffel tirsdag. Foto: AFP
SLAKTES: En hindu som deltar på Gadhimai-festivalen gjør seg klar til å slakte en bøffel tirsdag. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Tirsdag begynte det som betegnes som verdens største dyreofring, Gadhimai -festivalen, i Bariyarpur i Nepal.

I løpet av to dager slaktes tusenvis av dyr til ære for gudinnen Gadhimai.

Tusenvis av hinduer fra Nepal og India har sovet ute i flere dager i forveien, for å be for festivalen, i nærheten av grensen til India.

Festivalen har en lang tradisjon som strekker seg over flere århundre, og arrangeres hvert femte år.

De siste åra har flere aktivister forsøkt å stoppe festivalen, og høyesteretten i Nepal rådet regjeringen i landet til å avskaffe tradisjonen tilbake i 2015, skriver The Guardian. Det har de ikke klart.

- Styresmaktene har satt personlig tro framfor rådet fra Høyesterett. De gjorde ikke nok for å forby slaktingen, sier dyrerettighetsaktivist Manoj Gautam til Aljazeera.

TUSENVIS: Under den to dager lange festivalen slaktes tusenvis av dyr. Foto: Reuters
TUSENVIS: Under den to dager lange festivalen slaktes tusenvis av dyr. Foto: Reuters Vis mer

Forsøkt å stoppe

- Ofringene har begynt i dag. Vi har prøvd å ikke støtte det, men folk har tro på tradisjonen og har kommet hit med sine ofringer, sa Birendra Prasad Yadav i festivalkomiteen til nyhetsbyrået AFP.

Indiske grensevakter og frivillige har de siste dagene før festivalen forsøkt å kontrollere hvor mange dyr som har blitt fraktet over grensa av ulisensierte handelsfolk og pilegrimer.

Ifølge The Guardian har de ikke klart å få kontroll på rushet av folk som har tatt seg over grensa.

TILSKUERE: Flere tilskuere klatret opp på påler for å se seremonien. Foto: AFP
TILSKUERE: Flere tilskuere klatret opp på påler for å se seremonien. Foto: AFP Vis mer

Masseslakt

Årets festival startet i morgentimene hvor åpningsseremonien besto av å slakte ei geit, en rotte, en høne, en gris og en due. Ifølge avisa skal en lokal sjaman deretter ha ofret eget blod fra fem forskjellige deler av kroppen, skriver flere medier.

Etter dette skal rundt 200 slaktere, med slipte sverd og kniver, ha gått inn på en stor arena, fylt med flere tusen okser, og satt i gang ofringen.

- Jeg tror på gudinnen. Min mor har bedt om at min sønn skal ha god helse, forteller en av deltakerne, Rajesh Kumar Das, til AFP, mens han holder ei geit i armene.

Ifølge den religiøse historien ble de første ofringene i Bariyarpur gjort for flere hundre år siden, da gudinnen Gadhimai skal ha dukket opp i drømmen til en fengselsfange, og bedt han om å lage et tempel til henne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer