Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massesmitte på svensk øy

På øya Vrångö i skjærgården sør for Gøteborg er en fjerdedel av de 400 innbyggerne smittet med coronaviruset.

SMITTESPREDNING: En fjerdedel av 400 innbyggere skal være smittet med coronaviruset på øya Vrangö i Sverige. Foto: Skjermdump
SMITTESPREDNING: En fjerdedel av 400 innbyggere skal være smittet med coronaviruset på øya Vrangö i Sverige. Foto: Skjermdump Vis mer

Det mistenkes at smitten stammer fra et kirketreff på øya, der medlemmer fra flere kirker hadde en sammenkomst, skriver Aftonbladet.

- Folk vil ikke komme hit. De tror de kan bli smittet lettere her. De er redde, så det er veldig folketomt her, sier Pernilla Friberg til avisa.

Hun er bosatt i Vrångö og sier at øya nå er helt tom.

RØMMER: Denne dramatiske overvåkningsvideoen viser gisseldramaet som utspant seg på et ungdomshjem i Stockholm i januar. Video: Expressen Vis mer

Spredt videre

Fastlegen på Vrångö skal ha vært den første som meldte fra om smittespredningen, og skal raskt ha kontaktet Styrsös helseansvarlig, Marie Johansson.

Hun sier at smitten har spredd seg videre til flere andre øyer i den sørlige skjærgården.

- Ja, det er noen tilfeller vi kjenner til. Det er utrolig kjedelig. Smitten sprer seg her nå, sier Johansson til avisa.

Flere av beboerne på Vrångö skal også ha blitt sendt til sykehus som følge av viruset, skriver Aftonbladet.

Hardt rammet

Det var registrert 4874 coronarelaterte dødsfall og 51 614 tilfeller i Sverige per søndag. I de øvrige nordiske landene er det til sammen registrert 1175 coronarelaterte dødsfall.

Fra 15. juni er det åpent for nordmenn å reise på ferie til alle land i Norden, men bare til områder der smittepresset er akseptabelt. I Sverige er det foreløpig bare øya Gotland som tilfredsstiller kravene.

Tenker du å reise til Gotland i sommer? Les denne saken:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!