Masseutmelding etter avsløring: - Hva fanken?!

Nei til EU oppfordrer sine egne til å selge eierandeler i Steigan.no, og ikke skrive på nettsida som beskyldes for propaganda. Organisasjonen møtes med ros - og med masseutmeldinger.

MISLIKTE EIERINTERESSER: Roy Pedersen, leder i Nei til EU, ber sine tillitsvalgte la være å skrive på Steigan.no. Foto: Fredrik Hagen / NTB
MISLIKTE EIERINTERESSER: Roy Pedersen, leder i Nei til EU, ber sine tillitsvalgte la være å skrive på Steigan.no. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Nylig kunne Dagbladet fortelle at et tjuetalls tillitsvalgte, eller nylige tillitsvalgte, i Nei til EU er medeiere i nettstedet Steigan.no.

Mellom januar 2021 og mars 2022 sto Steigan.no for 87 prosent av bruken av kilder som «åpenbart tilhører russiske myndigheter» blant norske alternative medier, viser en kartlegging Faktisk.no har gjort.

Oppfordrer til salg

Etter Dagbladets avsløring tar Nei til EU nå grep:

«Nei til EU tar avstand fra Steigan.no fordi nettstedet sprer konspirasjonsteorier, vaksinedesinformasjon, antisemittisme og unnskyldninger for Russlands invasjon av Ukraina.», skriver organisasjonen.

Samtidig oppfordres alle tillitsvalgte i Nei til EU til å selge sine eventuelle eierandeler i Steigan.

«Vi oppfordrer tillitsvalgte til å avvikle sine eierinteresser i Mot Dag AS og ikke skrive for Steigan.no», skriver organisasjonen videre.

Kari Jaquesson

Steigan.no, drevet av tidligere AKP (ml)-leder) Pål Steigan, beskyldes for å spre russisk propaganda og rasisme. Steigan avviser dette på det sterkeste. Han avviser også legitimiteten til undersøkelsen fra Faktisk.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer