Israel og Palestina-konflikten

Massiv bombing før ramadan og Eurovision

Maktkampen er i gang, med massiv bombing og raketter. Gravid palestinsk kvinne og baby drept, i tillegg til seks andre palestinere og én israelsk firebarnsfar.

VOLDSOMME EKSPLOSJONER: De over 200 israelske angrepene inne i det overbefolkede Gaza skaper enorm frykt. Her bor over to millioner innbyggere, og over halvparten av innbyggerne er under 18 år. Video: Quds Network via Storyful Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden fredag kveld har det blitt lite søvn og mye bombing og frykt blant innbyggerne i det sørlige Israel og i Gaza, et av verdens mest overbefolkede områder.

Militante palestinere har skutt over 450 raketter fra Gaza og inn i Israel, mens den israelske hæren har svart med over 220 målrettede angrep.

Nå varsler også statsminister Benjamin Netanyahu at Israel vil fortsette med «voldsomme anslag» mot Gazas militante, melder Reuters.

Maktkamp

En av årsakene til at israelere og palestinere opplever de verste sammenstøtene og rakettutskytingene siden krigen i 2014, er at det nå er mye som står på spill, både for israelere og palestinerne.

- Hamas og pressede palestinske militante begynner å gå tom for penger før inngangen til ramadan, mens Israel ønsker fred og ro før de skal arrangere den internasjonale Eurovision-finalen. I tillegg er det mange israelske markeringer i tida framover, så både palestinere og israelere ønsker seg en rolig grense, men bruker rakettutskyting som forhandlingspress-middel, forteller BBCs utsendte på sin World Service-radiokanal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer