Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massiv bombing i hele dag

Øyenvitner rapporterer om den hardeste bombedagen hittil i Afghanistan. Og det var Talibans frontlinjer i Nord-Afghanistan som fikk gjennomgå. En rakett skal ha truffet en landsby der ti sivile kan ha blitt drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den britiske TV-kanalen Sky News som melder om en rakett på villspor. Denne skal ha truffet en landsby inne på Nord-Alliansens territorie. En familie på ti er savnet, og 20 mennesker, alle unntatt en sivile, skal ha blitt skadd.

Talsmenn for Nord-Alliansen har tidligere sagt at de amerikanske bomberaidene ikke utrettet nok skade på Talibans stillinger til at alliansen kunne sette inn en offensiv.

Etter dagens bomberaid, skulle veien ligge adskillig mer åpen for opprørerne i nord.

En talsmann for alliansen sier da også at han er «tilfreds» med dagens aksjoner.

- Veldig god bombing, sier Bismillah Khan, som befinner seg ved fronten like ved Bagram-flyplassen.

Taliban melder via det pakistanske nyhetsbyrået Afghan Islamic Press at ni mennesker skal ha mistet livet i dagens bombing. 15 skal være skadd.

Sivile drept?

Ifølge Sky News skal altså en rakett ha truffet landsbyen Ghanikhil inn på Nord-Alliansen territorie. Sky News hadde et team i nærheten, og har vist bilder av skadde personer, deriblant barn, fra landsbyen.

En hel familie på ti medlemmer skal ifølge TV-stasjonen være drept av den amerikanske raketten.

BOMBET HELE DAGEN: Amerikanske fly har sluppet mange bomber over Nord-Afghanistan i dag. Muligens er det starten på en bakke-offensiv fra Nord-Alliansen.
Hele Norges coronakart