SLUTT PÅ SNILLISMEN: Oslo kommune igangsatte tirsdag massiv bøtelegging av beboere i Oslo. Foto: NTB Scanpix.
SLUTT PÅ SNILLISMEN: Oslo kommune igangsatte tirsdag massiv bøtelegging av beboere i Oslo. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Massiv bøtelegging av bilister i Oslo

Det lyste ekstra sterkt i Oslos gater tirsdag etter at Oslo kommune startet bøtelegging av beboere til tross for at de hadde oblater i bilruten som viste at de hadde betalt frem til 2018.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Misfornøyde bilister ristet på hodene sine på Majorstuen i Oslo tirsdag. På rekke og rad sto beboeres biler med gule lapper i frontrutene. Det til tross for at de hadde beboerkort som viste at de hadde betalt for beboerparkering frem til og med 31. desember 2017.

Årsaken er at kommunen hadde innført en ny ordning med beboerparkering. Dermed ble den gamle ordningen ugyldig til tross for at beboerne allerede hadde betalt for hele året.

Mens parkeringsoblatet kostet 300 kroner for ett år under prøveordningen, koster den permanente ordningen nå 3.000 kroner per år.

Usikker på tidspunkt

- I forskrift for prøveordning for beboerparkering står det at beboerparkeringstillatelsen skal være gyldig i ett år fra 01.01 til 31.12 og at prøveordningen er gyldig til permanent ordning innføres, sier kommunikasjonsrådgiver Anne Sofie Durkis i Oslo kommune til Finansavisen.

Hun opplyser at beboerne fikk tilsendt informasjonsskriv sammen med faktura ved forrige fornyelse av beboerparkeringskortet.

Andre økonominyheter:

Boligprisene ser rødt
Stordalen deler ut flere millioner til gründere