Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massiv brann stengte Østfoldbanen

En voldsom brann i et forretningsbygg i Fredrikstad sentrum førte til omfattende skader, stengte veier og full stopp i togtrafikken.

PERSONSKADE: En person skal være lettere skadet etter en kraftig brann i et forretningsbygg i Fredrikstad sentrum. Riksvei 110 og deler av Østfoldbanen er nå stengt. Vis mer

Ved 14-tida tirsdag hadde brannvesenet fortsatt ikke kontroll over flammene, etter at det brøt ut brann i et forretningsbygg i Fredrikstad sentrum tidligere samme dag.

Det skal ikke ha vært personer i bygningen, men én person er sendt til legevakt etter å ha pustet inn røyk.

Politiet fikk den første meldingen om brannen klokka 12.10 tirsdag.

Brannen startet i en bygning i Dammyr 12, som huser forskjellige firmaer, blant annet en garnbutikk.

Alle nødetatene rykket ut til stedet.

RYKER: Det er kraftig røykutvikling, og politi og brannvesen ber folk holde god avstand. Foto: Ole Morten Ersland
RYKER: Det er kraftig røykutvikling, og politi og brannvesen ber folk holde god avstand. Foto: Ole Morten Ersland Vis mer

- Lukk vinduene

På grunn av den kraftige røykutviklingen ble riksvei 110 sperret ved stedet, opplyste operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NTB.

Også Østfoldbanen mellom Råde og Lisleby ble stengt som følge av brannen.

Politiet måtte også på et tidspunkt gå ut og be om at folk holdt seg borte fra området.

«Brannen utvikler seg. Massiv røykutvikling. Vi anmoder beboerne i området om å lukke vinduer og stenge ventilasjonsanlegg», skrev politiet på Twitter tirsdag ettermiddag.

Klokka 15.48 skriver politiet at brannvesenet har kontroll på stedet, og at det ikke lenger er fare for spredning.

OMFATTENDE SKADER: Brannen i forretningsbygget i Fredrikstad sentrum har avtatt noe. Ilden førte til omfattende skader og fikk konsekvenser for beboere, vei- og togtrafikk. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
OMFATTENDE SKADER: Brannen i forretningsbygget i Fredrikstad sentrum har avtatt noe. Ilden førte til omfattende skader og fikk konsekvenser for beboere, vei- og togtrafikk. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- Kraftig svart røyk

«Det er fortsatt mye røyk i området og folk bes om å holde seg borte fra brannstedet. Både tog- og biltrafikken går forbi brannstedet».

- Det er ikke synlige flammer nå, men det ryker fortsatt voldsomt. Det er kraftig svart røyk, som går langt opp i lufta, og det ser ikke ut som om de har kontroll, sier Ole Morten Ersland, som ble vitne til brannen.

Det skal ikke være personer i bygningen. Innsatsleder Anders Strømsæther sier til NRK at en person har pustet inn røyk og er lettere skadet.

For øyeblikket er det ikke mulig for tungtransport å kjøre gjennom Fredrikstad sentrum.

(NTB/Dagbladet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling