Massiv norsk EU-motstand

Det er fire ganger så mange EU-motstandere som EU-tilhengere i Norge, viser en ny meningsmåling fra Sentio Research.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge målingen vil hele 70,5 prosent av befolkningen si nei om det var folkeavstemning om norsk EU-medlemskap i morgen. Kun 17,8 prosent er for norsk EU-medlemskap, skriver Klassekampen.

Nei til EU-leder Heming Olaussen mener målingen er et tap for EU-minister Vidar Helgesen (H).

- Vidar Helgesens tilnærming er å legge seg så tett opptil EU som overhodet mulig. Nå viser det seg at denne strategien mangler enhver folkelig støtte, sier Olaussen.

Selv blant velgerne til Stortingets mest EU-positive parti, Høyre, er EU-motstanderne i stort flertall. Mens 60 prosent av Høyres velgere er mot EU-medlemskap, ville kun 29,9 prosent nå sagt ja.

- Ikke engang Helgesens egne velgere ønsker at Norge skal underordnes EU. Dette er et signal han bør ta på alvor, sier Olaussen.

Blant stortingspartiene er EU-motstanden størst blant Sp-velgerne. Kun 4,1 prosent sier ja. Venstre har størst andel EU-positive velgere. Fire av ti er for norsk EU-medlemskap. Blant Høyre-velgerne, Stortingets klareste ja-parti, er 60 prosent EU-motstandere.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer