Skien:

Massiv politijakt etter knivstikking

Avblåste væpnet aksjon før klokka 22 uten pågripelse. Lokal mann i 50-åra ble knivstukket i et skogsområde ved Gulset i Skien tirsdag kveld.

KNIVSTIKKING: Politiet har ikke kontroll på gjerningspersonen etter en knivstikking ved Gulset i Skien. Bilder med tillatelse fra NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Onsdag morgen opplyser operasjonsleder Erik Gunnerød til Dagbladet at gjerningspersonen ikke er pågrepet. Likevel understreker han at det ikke er noen grunn til å tro at det kan være en fare for folk som bor i området.

Søket etter gjerningsmannen, som fortsatt var på frifot ved 22.15-tiden, ble avsluttet i terrenget en halv time tidligere. Patruljer er fortsatt i området, og flere personer er avhørt.

- Mannen som ble knivstukket, er avhørt. Han er ikke alvorlig fysisk skadd, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Fornærmede ble tirsdag kveld skrevet ut av sykehus.

Politiet har fått flere tips om hvem gjerningsmannen kan være, men går foreløpig ikke ut med opplysninger om det.

Det var ingen øyenvitner til selve knivstikkingen, men politiet har snakket med flere som kan ha sett noe i tilknytning til det som skjedde.

På joggetur

Ifølge innsatsleder Åsmund Sanda var den fornærmede mannen på joggetur i friluftsområdetr ved Åletjern da han ble knivstukket.

- Vi kom i kontakt med en mann i 50-åra som hadde skader forenelig med knivstikking. Han har vært ute på joggetur, og ut fra det vi forstår har hendelsen skjedd i et skogsområde.

En person bosatt i området som TA har snakket med forteller at de har fått beskjed av politiet om å låse dørene.

JAKTER GJERNINGSMANN: Politiet har satt inn både helikopter og hundepatrulje i søket etter gjerningsmannen. Foto: Trond R. Teigen / NTB
JAKTER GJERNINGSMANN: Politiet har satt inn både helikopter og hundepatrulje i søket etter gjerningsmannen. Foto: Trond R. Teigen / NTB Vis mer

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokka 18.30.

Beskrivelsen av gjerningspersonen er vag, og politiet ønsker derfor ikke å komme med noen detaljer om dette.

- Per nå har vi en ukjent gjerningsperson som vi ikke kjenner noe til, og vi kjenner heller ikke til bakgrunnen for hendelsen, sier han.

Vanskelig søk

Innsatslederen ber personer som kan ha opplysninger i saken om å melde seg.

- Nå er det et betydelig antall politi som søker ute. Jeg har ikke det konkrete antallet, men vi har helikopter, hunder og mannskaper fra Oslo og nasjonale bistandsressurser.

STOR AKSJON: Politiet har iverksatt en stor væpnet aksjon etter en knivstikking på Gulset utenfor Skien tirsdag kveld. Foto: Theo Aasland Valen
STOR AKSJON: Politiet har iverksatt en stor væpnet aksjon etter en knivstikking på Gulset utenfor Skien tirsdag kveld. Foto: Theo Aasland Valen Vis mer

Han beskriver søket som vanskelig.

- Men tanke på den tida som har gått nå, og at det er et stort område. Så ja, det er et krevende stykke arbeid, sier Sanda.

Politiet ber folk om å holde seg borte fra området.

- Politiet ber andre skogtravere om å holde seg borte fra området Åletjern og Ugleveien inntil situasjonen er avklart. Vi ønsker også tips fra folk som kan ha sett noe, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer