Massiv politijakt på bevæpnet, ustabil mopedist

Flere smell ble hørt, men ingen skal være skadet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store bevæpnede politistyrker måtte i ettermiddag sette i gang en stor aksjon for å pågripe på en  ustabil mann som  ble observert med en pistol i Lindås kommune i Nord-Hordaland.

- Han er observet med en 9 mm pistol og har en del ammunisjon. Han har en motorcrosssykkel, noe som gjør ham relativt mobil. Ut fra disse opplysningene ønsker vi å finne ham og få kontroll på ham, opplyste operasjonsleder Oddvar Nordfonn ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no i 14-tida.

Under to timer senere ble mannen funnet i et skogsområde.

- Det gikk bra. Etter en del etterforskning og taktiske grep ble han pågrepet uten dramatikk utendørs. Han hadde forflyttet seg en del på moped, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen .

Mannen hadde ikke den antatte pistolen på seg da han ble tatt, og så langt politiet vet har ingen blitt skadd mens dramaet pågikk.

- Ingen er skadd, men det ble hørt flere smell der mannen har vært, sier Andersen.

Flere ambulanser sto i beredskap mens både sivilt og uniformert politi prøvde å få kontroll over den farlige situasjonen. Politifolk bevæpnet med automatvåpen og revolvere tok oppstilling en rekke steder i kommunen.

- Mannen er nylig utskrevet fra psykiatrisk behandling. Ifølge pårørende regner de mannen som ukontrollerbar, sier operasjonslederen.