Hai i Norge

Massiv skapning opp fra dypet

Var på vei hjem fra fisketur da de fikk øye på det spektakulære synet.

MASSIV: Kirsti Margrethe Johansen Alvik og Are Jørgensen var på vei hjem fra fisketur ved Helligvær i Bodø kommune da de fikk øye på det spektakulære synet. Video: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kirsti Margrethe Johansen Alvik (50) og Are Jørgensen (54) var på vei hjem fra fisketur ved Helligvær, utenfor Bodø, da de ble overrasket av en kjempehai forrige søndag.

- Det kom veldig overraskende. Vi så at det var noe stort. Jeg ble veldig redd for at finnen skulle slå over oss, og velte båten, forteller Alvik til Dagbladet.

Alvik forteller videre at det ikke hjalp ytterligere at båtpartneren hennes reiste seg opp i båten, for å filme haien. Da begynte hun straks å tenke på sikkerheten deres.

- Jeg begynte å tenke veldig praktisk. At vi heldigvis var nærme land, og hadde vester på oss. Jeg kunne reddet Are dersom han hadde ramlet i sjøen, forteller hun videre.

Avisa Nordland omtalte saken først.

Verdens nest største

Den massive fisken viste seg å være verdens nest største fisk, haiarten brugde. På tross av at brugden både kan bli over 13 meter lang, og ser noe skremmende ut, skal den være helt ufarlig.

- Den spiser bare dyreplankton og kreps, og svømmer rolig rundt, forklarer forsker ved Havforskningsinstituttet Claudia June til Avisa Nordland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.