Massiv støtte til familien Gholam

- Støtten varmer og den hjelper oss med å holde motet oppe. Men samtidig ønsker vi også en endelig avklaring etter sju år i uvisshet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det sa Ali Gholam (18) til NTB da han i ettermiddag sto midt blant flere hundre mennesker som hadde samlet seg utenfor Stortinget for å protestere mot utvisningen av familien Gholam.

Regjeringen Bondevik har bestemt at Ali Gholam, hans tre søsken og mor og far må reise ut av landet. Justisministeren mener familien er pakistansk, og dermed har søkt opphold i landet på feilaktig grunnlag. Selv har familien hele tiden hevdet at de er hazaraer fra Afghanistan.

Medlemmene av Bondevik-regjeringen fikk det glatte lag av talerne under demonstrasjonen. Falskhet, dobbeltmoral og minimum av medmenneskelighet var ord som gikk igjen.

Skjebnemøte mandag

Opprinnelig hadde myndighetene satt førstkommende mandag som frist for familien til å forlate landet. I går åpnet imidlertid Justisdepartementet for å diskutere en frivillig utreise på et senere tidspunkt. Årsaken er farens hjerteproblemer og nylige øyeoperasjon, samt Ali Gholams skolegang. Familien skal drøfte utspillet fra departementet i helgen, før de møter i Justisdepartementet mandag.

(NTB)

VIL BLI I NORGE:</B> Ali Gholam (t.v) deltok i dag i en støttedemonstrasjon for familien sin utenfor Stortinget. Ali, som er elev i den videregående skolen, holdt også en appell hvor han ba om at han og familien får bli i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer