Massiv togulykke i India

Nærmere 300 mennesker har mistet livet og opp mot tusen personer er skadd i togulykken øst i India fredag kveld.

ALVORLIG: Redningsarbeidere jobber med å få ut passasjerer etter togulykken i delstaten Odisha. Foto: Press Trust of India via AP / NTB
ALVORLIG: Redningsarbeidere jobber med å få ut passasjerer etter togulykken i delstaten Odisha. Foto: Press Trust of India via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minst 288 mennesker har mistet livet i en togulykke øst i India. To passasjertog var involvert, og nesten 1000 mennesker er skadd.

TV-bilder fra stedet viser ødelagte vogner, forvridd metall og et stort antall passasjerer liggende ved siden av ulykkesstedet i delstaten Odisha.

- Første prioritet nå er å redde ut passasjerene og gi helsehjelp til de skadde, sa Pradeep Jena, leder for statsadministrasjonen i Odisha.

Antall bekreftede døde og skadde ble stadig høyere i timene etter ulykken fredag. Natt til lørdag lokal tid sa Jena at minst 80 var døde og at over 850 skadde var fraktet til sykehus.

Fastklemte passasjerer

Etter ulykken jobbet redningsmannskaper med å få ut flere hundre personer som satt fast i vrakene av togvognene. Det opplyste distriktssjef Dattatraya Bhausaheb Shinde i distriktet Balasore.

All mulig hjelp gis til dem som er rammet, skriver statsminister Narendra Modi på Twitter.

Et av togene som sporet av, var Coromandel Express mellom Howrah i delstaten West Bengal og Chennai i Tamil Nadu, ifølge indiske medier.

Mellom ti og tolv togvogner sporet av i ulykken, og vrakrester havnet på et spor ved siden av, opplyser en talsperson for jernbanedepartementet til nyhetsbyrået AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer