- Massive feil, sier BPs partner

Skadeskutte BP får ingen hjelp av sin partner i Mexico-golfen. Partneren legger all skyld for ulykken på BP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Sjefen for BPs partner i golfen, Jim Hackett i Andarko Petroluim Corp. med base i Houston, Texas, slåss nå for at hans selskap skal overleve. Og han vil ikke dele utgiftene som må til for å rydde opp i USAs verste miljøkatastrofe.

- Det ser ut til å være massiv forsømmelse og misligheter begått med vilje, sier Hacket i en uttalelse.

Hans selskap har en andel på 25 prosent av borehullet som lekker. Og hans uttalelser i går gjorde at aksjene til CEO of Andarko steg med 2,2 prosent, mens BPs aksjer fortsatte å stupe.

BP raser etter Hacketts uttalelser. BP-sjefen Tony Hayward, som ble grillet og nærmest latterliggjort i en kongresshøring som varte i sju timer på torsdag, sier han sier at han tar sterkt avstand fra Hacketts uttalelser. Han forventer at Andarko Patrolium Corp lever opp til sine forpliktelser, skriver nettutgaven til The Guardian.

Krangelen mellom eierne av ulykkesbrønnen kommer samtidig med opplysninger om at det kan ta fra to til fire år før oljebrønnen endelig får tømt seg, hvis BP ikke lykkes med å stanse oljen som strømmer ut. Denne dystre prognosen er basert på den amerikanske regjeringens beregninger om at det daglig strømmer ut 60. 000 fat råolje.

Men BP sier at de håper å tette oljebrønnen innen oktober, slik de jobber iherdig for å få til.

Men en god nyhet hadde BP denne uka. Torsdag klarte man å samle opp 25. 290 fat med olje fra lekkasjen. Det er den største fangsten man har gjort i løpet av en dag. Men det man klarte å samle opp var likevel bare halvparten av den olja som lakk ut,