Massive lovbrudd hos burgergigant i Norge

Burger Kings renholdere blir utsatt for systematisk underbetaling, konkluderer Arbeidstilsynet etter Dagbladets avsløringer.

VASKER FOR BURGER KING: - Jeg er den eneste som tjener penger i familien, og kona og barna hjemme i Spania er avhengige av at jeg kan sende penger hjem, sier 43-åringen, som vasker for Burger King på Lørenskog. Han ønsker å være anonym da han er redd for at det vil bli vanskelig å skaffe seg ny jobb hvis navnet hans står i avisa. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
VASKER FOR BURGER KING: - Jeg er den eneste som tjener penger i familien, og kona og barna hjemme i Spania er avhengige av at jeg kan sende penger hjem, sier 43-åringen, som vasker for Burger King på Lørenskog. Han ønsker å være anonym da han er redd for at det vil bli vanskelig å skaffe seg ny jobb hvis navnet hans står i avisa. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For to uker siden avslørte Dagbladet sosial dumping i tidligere NHO-president Jens Ulltveit-Moes restauranter. En fembarnsfar vasker Burger Kings lokaler for helt ned til 36 kroner i timen, ifølge et lønnskrav.

- Hele familien min lider. Jeg jobber så hardt jeg kan, men jeg kan ikke forsørge familien min for smuler, sa fembarnsfaren (43), som vasker lokalene til Burger King i kjøpesenteret Metro på Lørenskog.

Fembarnsfaren er ansatte i selskapet Daljac Renhold, som vasker åtte av Burger King-lokalene i Norge. Nå har Arbeidstilsynet funnet massive lovbrudd hos renholdsselskapet.

Massive lovbrudd Blant lovbruddene Arbeidstilsynet har avdekket er:

• I samtlige arbeidsavtaler er det oppgitt at de ansatte skal ha 100 kroner i timen. Dette er et brudd på allmenngjøringen av renholdsbransjen, som sier at de ansatte ikke skal ha en lønn som er lavere enn 151,67 kroner i timen.

• De ansatte får ikke betalt i forhold til hvor mye de jobber.

• De ansatte får ikke betalt tillegg for arbeid på natt, lørdager, søn- og helgedager. Dette er også i strid med allmenngjøringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer