Massive overgrep i Honduras etter kuppet

Honduras har oppled en rekke politiske drap, forsvinninger og fengslinger siden president Manuel Zelaya ble styrtet av de militære i slutten av juni.

OVERGREP: Her støttespillere av den avsatte presidenten Manuel Zelaya i demonstrasjoner tidligere i juli.  EPA/ROBERTO ESCOBAR
OVERGREP: Her støttespillere av den avsatte presidenten Manuel Zelaya i demonstrasjoner tidligere i juli. EPA/ROBERTO ESCOBAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det går fram av en foreløpig rapport fra en gruppe utsendinger fra menneskerettighets- grupper i flere land, blant dem organisasjonen Ibis i Danmark, skriver Politiken.

 

Lederen for partiet Union Democrática, Ramón García, ble halt ut av en buss og skutt på åpen gate, fagforeningslederen Roger Ivan Bados led samme skjebne etter å ha blitt hentet i sitt hjem og aktivisten Vicky Hernández Castillo fikk en kule i øyet før han ble kvalt til døde.

Dette er bare noen av utallige overgrep mot kuppmotstandere og kritiske medier som har funnet sted siden president Manuel Zelaya ble styrtet 28. juni, heter det i rapporten.

Systematiske brudd

Man har kunnet konstatere «alvorlige og systematiske brudd på menneskerettighetene i Honduras etter statskuppet», lyder konklusjonen.

Rapporten beskriver i detalj hvordan de nye makthaverne, med henvisning til unntakstilstanden, har slått ned på opposisjonen, fagbevegelsen og en rekke medier som stilte seg kritiske til kuppet.

Journalisten Gabriel Fino Noriega fra Radio Estrelar ble drept av sju skudd da han forlot redaksjonen i byen Atlántida 3. juli, og mange andre journalister har mottatt drapstrusler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer