Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Antall internt fordrevne i Syria 2018:

- Massivt antall syrere drevet på flukt

Over 920 000 mennesker ble drevet på flukt fra sine hjem i Syria fra januar til april, ifølge FN. Tallet er det høyeste siden krigen i landet brøt ut.

NÆRMERE 1 million mennesker ble drevet på flukt fra sine hjem i fra januar til april i år, ifølge FN. Mange barn har ikke opplevd annet krig, her fra utkanten av Al-Bab i det nordlige Syria. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/NTB Scanpix
NÆRMERE 1 million mennesker ble drevet på flukt fra sine hjem i fra januar til april i år, ifølge FN. Mange barn har ikke opplevd annet krig, her fra utkanten av Al-Bab i det nordlige Syria. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menneskene som har måttet forlate hjemmene sine, lever nå som internt fordrevne i Syria. FNs regional koordinator for Syria, Panos Moumtzis, beskriver antallet som «massivt».

– Dette er høyeste antallet i løpet av en så kort periode siden konflikten startet, sa Moumtzis på en pressekonferanse i Genève mandag.

Til sammen anlås det nå at 6,2 millioner mennesker lever som internt fordrevne i Syria. I tillegg har 5,6 millioner flyktet til Syrias naboland.

Over 350.000 er blitt drept siden krigen i Syria brøt ut etter protester mot myndighetene under den arabiske våren i 2011. Ifølge Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland la nær 8.000 syrere ut på flukt hver eneste dag i fjor.

Moumtzis sier det fleste som har havnet i statistikken over internt fordrevne i år, har flyktet fra den tidligere opprørsbastionen Øst-Ghouta, eller fra kamper i provinsen Idlib.

Syriske regjeringsstyrker med russisk støtte gjenerobret Øst-Ghouta utenfor Damaskus etter en offensiv som begynte i februar. Mot slutten av offensiven ble regjeringsstyrkene beskyldt for bruk av giftgass i byen Douma.

USA, Storbritannia og Frankrike angrep regjeringshæren med raketter som et svar på det antatte gassangrepet.

Nesten hele Idlib-provinsen er kontrollert av ulike grupper av væpnede islamister og andre opprørere.

De siste dagene har det vært flere luftangrep mot mål i Idlib hvor flere titall mennesker, blant dem barn, skal ha blitt drept.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media