Massivt bråk i Trysil

Tung fyll, tunge slagsmål og skytteltransport til legevakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store mengder ungdommer fra Oslo og omegn gjorde sitt til at nyttårsnatta ble alt annet enn fredelig i Trysil.

-Her har det gått i ett siden midnatt, forteller operasjonsleder Trond Sulen i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

- Dette dreier seg sannsynligvis om de ungdommene som ikke får lov til å reise til Hemsedal lenger, sier Sulen.

Så undomsfylla har flyttet seg fra Hemsedal til Trysil?

-Det er ting som kan tyde på det. Det er de store utleiehyttene som er problemet. Hytter med opptil 60 sengeplasser fylt opp med tilreisende ungdommer fra Oslo og omegn har skapt problemer for oss hele helgen.

Tung fyll, tunge slagsmål og påfølgende skytteltransport til legevakta har gjort at politiet har måtte ha ekstramannskaper på vakt i Trysilfjellet hele nyttårhelga.
 

Sulen er åpenbart oppgitt over tilstandene:

-De tilreisende ungdommene oppfører seg ubehagelig, og har vært til stor sjenanse for andre hytteeiere i området i nyttårshelga. Vi har fått klager fra fortvilte hytteeiere som virkelig har fått alt annet enn fred og ro denne helgen. Det har rett og slett vært forferdelig mye fyll og slagsmål.

Hvor mange har dere arrestert i løpet av natta?

-Ingen. Problemet er at sentralarresten ligger i Hamar. Å sende av gårde en bil dit ville ta for lang tid, og ta vekk for mye av kapasiteten i Trysil. Vi har derfor hatt svært høy terskel for å innbringe noen. I tillegg er det forferdelig glatt. En politibil kjørte i grøfta i natt, og drosjene tør ikke kjøre på det underlaget som er på veiene i området nå.