Omstridt utbygging i Kristiansund

Massivt hemmelighold rundt Bolgneset

Hemmelighold har preget både selskapene og den politiske prosessen omkring Bolgneset-utbyggingen i Kristiansund. Tidligere sivilombudsmann Arne Fliflet sier innsyn og åpenhet er spesielt viktig i slike saker.

FÅR IKKE VITE: - Det har vært veldig vanskelig å få informasjon for oss som har stilt spørsmål, sier Linda Dalseg Høvik (Nordmørslista). Hun mener mangelen på informasjon gjelder muntlig og skriftlig, både i bystyret, formannskapet og på generalforsamlingen.
FÅR IKKE VITE: - Det har vært veldig vanskelig å få informasjon for oss som har stilt spørsmål, sier Linda Dalseg Høvik (Nordmørslista). Hun mener mangelen på informasjon gjelder muntlig og skriftlig, både i bystyret, formannskapet og på generalforsamlingen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en serie artikler har Dagbladet omtalt den omstridte utsprengingen av næringsareal over to kilometer strandlinje på Bolgneset i Kristiansund.

- Dette er en stor, kontroversiell sak med store inngrep i strandsonen, der det fortsatt strides. I slike situasjoner er åpenhet og innsyn spesielt viktig for å skape tillit til prosessen.

Det sier Arne Fliflet, sivilombudsmann gjennom mange tiår, i dag privatpraktiserende advokat. I denne saken mener han at «åpenhet og innsyn bør være første bud».

Aldri innkalt

Men det er alt annet enn åpenhet som har preget Bolgneset-prosjektet.

Daværende bystyremedlem Asgeir Bahre Hansen (V) ble valgt til vara i styret i Bolgneset Utvikling (nå Havparken Utvikling) da det ble opprettet våren 2017. Venstre-politikeren var i utgangspunktet motstander av å legge et havteknologisenter akkurat til Bolgneset.

I de drøyt tre åra han var vara i styret, fikk han aldri tilsendt noen styrepapirer. Han ble heller aldri innkalt til noen styremøter. Dette til tross for at det var fem styremøter der styret ikke var fulltallige, ifølge opplysninger Bahre Hansen skal ha fått av daglig leder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.