Ukraina:

Massivt missilangrep

Torsdag morgen gikk igjen flyalarmen over store deler av Ukraina, og det er rapportert om eksplosjoner flere steder.

NYE ANGREP: Dette bildet, publisert på Zelenskyj-rådgiver Kyrylo Tymoshenkos Telegram-konto, skal vise Darnitskij-distriktet i Kyiv etter Russlands angrep torsdag. Foto: Kyrylo Tymoshenko / Telegram
NYE ANGREP: Dette bildet, publisert på Zelenskyj-rådgiver Kyrylo Tymoshenkos Telegram-konto, skal vise Darnitskij-distriktet i Kyiv etter Russlands angrep torsdag. Foto: Kyrylo Tymoshenko / Telegram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ukrainske luftforsvaret omtaler torsdagens angrep som «massivt» skriver nyhetsbyrået AFP.

En av Volodymyr Zelenskyjs rådgivere, Oleksij Arestovytsj, skriver på Facebook at det er rapportert om at over 100 missiler er sendt mot Ukraina i flere bølger, og at flyalarmen går i hele landet.

- Ikke la være å gå i dekning, skriver han, og anslår at de første missilene traff hovedstaden rundt 08.15 lokal tid torsdag morgen.

På Telegram melder også Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko om angrepene.

- Flere eksplosjoner i hovedstaden, skriver han.

Som et resultat av missilangrepene er 40 prosent av Kyivs innbyggere uten strøm, ifølge Klitsjko.

Ifølge ordføreren anslår luftforsvaret at det ble skutt ned 16 missiler på vei mot Kyiv.

Lviv mørklagt

Også i byen Lviv, vest i Ukraina, skal være rammet av missilangrepene. Guvernøren i regionen oppfordrer innbyggerne til å søke tilflukt, og sier luftvernet er blitt aktivert.

Byens ordfører, Andriy Sadovyi, skriver på Twitter at 90 prosent av Lviv er mørklagt.

- Vi venter på informasjon fra ekspertene. Trikker og busser står, og det kan forekomme brudd på vannforsyningen. Vi legger nå om til at kritisk infrastruktur skal driftes med dieselgeneratorer, skriver han.

Også ordføreren i Kharkiv ble det meldt om angrep i morgentimene, skriver Reuters. Ifølge ordføreren har missilangrepene ført til flere eksplosjoner, og myndighetene forsøker nå å få oversikt over situasjonen og om personer er rammet.

Fra fly og skip

Ifølge Reuters er det også hørt eksplosjoner i byene Zjytomyr og Odesa. Myndighetene opplyser at eksplosjonene blant annet skyldes at det ukrainske luftvernet har skutt ned missiler, skriver nyhetsbyrået.

Torsdagens angrep skal ha kommet fra flere retninger, og skal ha blitt avfyrt både fra fly og skip, opplyser det ukrainske luftforsvaret, ifølge BBC. Russland skal også ha brukt Kamikaze-droner.

Siden oktober har Russland gjentatte ganger avfyrt massive missilangrep mot Ukraina, som blant annet har rammet infrastrukturen hardt.

Saken oppdateres.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer