Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massivt sikkerhetsopplegg rundt statsministeren

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) ville onsdag ikke kommentere drapstruslene mot seg og sin familie. Men han liker ikke at truslene er blitt kjent. - Det er jeg ikke glad for, sa Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri har statsminister Bondevik vært omgitt av så mange sikkerhetsfolk som nå, etter at det er rettet drapstrusler mot ham, hans kone og deres tre barn.

Bevæpnet politi bevokter statsministerens bolig og Bondevik er fulgt av en rekke sikkerhetsfolk når han beveger seg rundt. Det er også satt i verk sikkerhetstiltak rundt familien.

Knapp kommentar

- Politiet gjør sin jobb. Jeg føler de har satt i verk de tiltak de mener situasjonen til en hver tid krever, sa Bondevik.

Han vil ikke gå inn på hvordan truslene påvirker arbeidsdagen, men bekrefter at det er tett kontakt mellom hans kontor og Politiets overvåkingstjeneste (POT).

- Jeg vil ikke kommentere denne saken, det får politiet ta seg av, sa statsministeren. Han vil heller ikke si noe om hvordan han og familien opplever denne situasjonen.

Færre møter

Bondevik sier nå nei til å delta i åpne møter. Men landsmøtet til Kristelig Folkeparti i Bergen til helgen skal han delta på, som planlagt.

- Statsministeren deltar ikke i åpne møter. Landsmøtet er ikke åpent. Derfor vil han delta i landsmøtet slik det hele tiden har vært meningen, sier Bondeviks pressetalsmann Gunnar Husan.

Bondevik avlyste mandag et planlagt besøk til en moské i Oslo av sikkerhetsgrunner. Både Bondevik og hans familie er blitt drapstruet i et anonymt brev som politiet antar er skrevet av en person med serbisk bakgrunn. Det er i tillegg kommet muntlige drapstrusler.