Massivt søksmål avvist

Nytt nederlag for Donald Trump.

FORTSETTER KAMPEN: Siden presidentvalget i USA 3. november, har president Donald Trump og hans støttespillere gjentatte ganger nektet å anerkjenne valgresultatet. Foto: Reuters/NTB.
FORTSETTER KAMPEN: Siden presidentvalget i USA 3. november, har president Donald Trump og hans støttespillere gjentatte ganger nektet å anerkjenne valgresultatet. Foto: Reuters/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyesterett avviser søksmålet, ledet av myndighetene i Texas, om å forkaste valgresultatene i fire vippestater. Det skriver en rekke amerikanske medier.

Høyesterett har konkludert med at Texas ikke kan utfordre eller gripe inn i hvordan andre stater gjennomfører valgene, ifølge CBS News.

Texas hevder i søksmålet at delstatene Georgia, Michigan, Pennsylvania og Wisconsin hadde gjort en rekke feil i stemmeopptellingen, som de mener krever videre etterforskning.

Søksmålet ble fremmet på tirsdag av republikaneren Ken Paxton, og ble støttet av 17 delstater som Trump vant under årets presidentvalg.

Ifølge New York Times ba Texas USAs høyesterett «gjøre noe med bruken av ulovlige valgresultater uten gjennomgang og ratifisering (godkjennelse, journ.anm.) av de saksøkte staters lovlige myndigheter».

Ifølge flere amerikanske medier støttet Donald Trump, og 126 republikanere i kongressen søksmålet.

Valgmannskollegiet skal mandag møtes for å formelt velge Joe Biden som USAs nye president, og Texas-kravet ble sett på som sannsynligvis det siste håpet til president Trump før valgmennene offisielt skal avgi sine stemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer