FANT LIK:  Politiet dro tirsdag ettermiddag opp en gjenstad fra sjøen i Dørvika i Lysefjorden i forbindelse med søke etter tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller. På en pressekonferanse tirsdag kveld opplyste politiet at det var grunn til å tro at det var Agnes som var funnet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
FANT LIK: Politiet dro tirsdag ettermiddag opp en gjenstad fra sjøen i Dørvika i Lysefjorden i forbindelse med søke etter tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller. På en pressekonferanse tirsdag kveld opplyste politiet at det var grunn til å tro at det var Agnes som var funnet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB ScanpixVis mer

- Massivt stålrør festet til liket i Lysefjorden

Røret har trolig blitt brukt som søkke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener det er den savnede Agnes Elisabeth Müller (36) som tirsdag ble funnet pakket inn på 70 meters dyp i Lysefjorden. Sikker identifisering kommer tidligst onsdag.

Den innpakkede bylten ble hevet fra sjøen om lag klokka 15.10 tirsdag ettermiddag. Tre politimenn, to fra Norsk Folkehjelp og krimteknikere strevde med å få funnet om bord i båten som sto for hevingen.

- Det var tungt. Det var mye vekter, sier innsatsleder Ståle Østerhus til Stavanger Aftenblad.

På bilder Stavanger Aftenbladets fotograf har tatt ser man at en rørdel var festet med en oransje lastestropp rundt den innpakkede kroppen.

Røret brukes i rørleggerbransjen og i industrien. Rørdimensjonen som hang på stroppen er trolig 6-8 tommer, og er laget av tykt stål. Vekten er trolig mellom 60 og 100 kilo.

Den døde kvinnen ble funnet 70 meters dyp i Lysefjorden, om lag 150 meter fra land.

Samtidig kom det opp en blå og hvit gummibåt. Det rant vann ut av hull i gummibåten da den ble halt opp av sjøen. Spørsmålet politiet stiller seg er om liket kan ha blitt fraktet ut på sjøen før det er blitt stukket hull på båten.

(NTB)