Massivt strømbrudd i New York

På det meste var hele 62 000 kunder uten strøm på Manhattan. Politiet prioriterte å redde personer som sto fast i heiser.

KAOS: Det meldes om at fotgjengere forsøker å hjelpe å dirigere trafikken i New York etter at et strømbrudd har mørklagt store deler av Manhattan. Foto: Jeenah Moon / Reuters / NTB Scanpix
KAOS: Det meldes om at fotgjengere forsøker å hjelpe å dirigere trafikken i New York etter at et strømbrudd har mørklagt store deler av Manhattan. Foto: Jeenah Moon / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et massivt strømbrudd rammet over 60 000 husttander på Manhattan i New York natt til søndag norsk tid. Undergrunnssystemet, gatelys, butikker og heiser var blant det som ble rammet.

På det meste rapporterte strømselskapet ConEd, som forsyner byen med strøm at hele 62 000 kunder var uten strøm. Omkring 04.30 norsk tid opplyser de at innen halvannen time så vil de aller fleste kundene ha strømmen tilbake igjen.

Lokale myndigheter melder at en brann i en transformator er årsaken til strømbruddet. Ordfører Bill de Blasio avviser at brannen skyldes en kriminell handling, og skriver at det dreier seg om en teknisk svikt.

Sto fast i heiser

Ifølge AP oppsto store trafikale utfordringer, ettersom også trafikklys har blitt rammet. Fotgjengere bisto med å dirigere trafikken i et forsøk på å løse trafikkaoset.

Washington Post meldte at ikoniske deler av midtbyen, som Times Square og Rockefeller Center ble mørklagt.

Det ble også meldt om at personer sto fast i heiser.

- Politiet og brannvesenet rykker ut til personer med størst behov, særlig til dem som står fast i heiser, skrev ordfører Bill de Blasio på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer