Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massivt strømbrudd i New York

På det meste var hele 62 000 kunder uten strøm på Manhattan. Politiet prioriterte å redde personer som sto fast i heiser.

KAOS: Det meldes om at fotgjengere forsøker å hjelpe å dirigere trafikken i New York etter at et strømbrudd har mørklagt store deler av Manhattan. Foto: Jeenah Moon / Reuters / NTB Scanpix
KAOS: Det meldes om at fotgjengere forsøker å hjelpe å dirigere trafikken i New York etter at et strømbrudd har mørklagt store deler av Manhattan. Foto: Jeenah Moon / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et massivt strømbrudd rammet over 60 000 husttander på Manhattan i New York natt til søndag norsk tid. Undergrunnssystemet, gatelys, butikker og heiser var blant det som ble rammet.

På det meste rapporterte strømselskapet ConEd, som forsyner byen med strøm at hele 62 000 kunder var uten strøm. Omkring 04.30 norsk tid opplyser de at innen halvannen time så vil de aller fleste kundene ha strømmen tilbake igjen.

Lokale myndigheter melder at en brann i en transformator er årsaken til strømbruddet. Ordfører Bill de Blasio avviser at brannen skyldes en kriminell handling, og skriver at det dreier seg om en teknisk svikt.

Sto fast i heiser

Ifølge AP oppsto store trafikale utfordringer, ettersom også trafikklys har blitt rammet. Fotgjengere bisto med å dirigere trafikken i et forsøk på å løse trafikkaoset.

Washington Post meldte at ikoniske deler av midtbyen, som Times Square og Rockefeller Center ble mørklagt.

Det ble også meldt om at personer sto fast i heiser.

- Politiet og brannvesenet rykker ut til personer med størst behov, særlig til dem som står fast i heiser, skrev ordfører Bill de Blasio på Twitter.

Artisten Jennifer Lopez ble tvunget til å avlyse konserten sin i Madison Square Garden like etter at hun inntok scenen, på grunn av strømbruddet.

- Jeg er knust over å ikke kunne opptre for dere i kveld, sier hun i et videoklipp på Twitter.

Dagbladet følger saken!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!