Smitteutbrudd ved ungdomsskole:

- Massivt

Smitteutbruddet ved et klassetrinn ved Os ungdomsskole i Bjørnafjorden kommune vokser. Kriseledelsen skal ha møte lørdag morgen.

SMITTEUTBRUDD: Fredag kveld er totalt 16 elever og lærere rammet ved Os ungdomsskole. Foto: Google Maps
SMITTEUTBRUDD: Fredag kveld er totalt 16 elever og lærere rammet ved Os ungdomsskole. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

Torsdag ble det kjent at en lærer ved åttendetrinn ved Os ungdomsskole var coronasmittet. Siden den tid har flere blitt smittet - og fredag kveld er det klart at totalt 16 elever og lærere er rammet.

Det bekymrer ordfører Trine Lindborg (Ap), som opplyser at smittesporingsteamet «jobber på spreng».

- Massivt

- Vi har ikke hatt et sånt utbrudd i kommunen før. Vi har hatt perioder med mange smittede samme dag, men ikke så massivt inn mot barn- og ungdomsmiljøet som nå, sier Lindborg til Dagbladet.

I et kommunalt krisemøte fredag kveld, ble det besluttet at alle elever på ungdomsskolen skal ha digital undervisning mandag, tirsdag og onsdag. I tillegg styrkes kapasiteten på coronalegevakta i helga.

Lindborg opplyser at utbruddet følges tett, og at det er «alle mann til pumpene» for å bremse smittespredningen.

- Vi skal være klare hvis vi må innføre andre tiltak raskt. Det blir veldig avgjørende nå, at vi klarer å ta raske avgjørelse og at vi kan søke støtte hos FHI og Statsforvalteren, sier hun.

LETTELSER: Statsminister Erna Solberg presenterte onsdag 5. mai lettelser i tiltakene for de som er vaksinerte mot coronaviruset. Video: Regjeringen Vis mer

Frykter større utbrudd

- Frykter dere at det blir flere smittede framover?

- Ja, vi gjør det. Kommuneoverlegen sier at han frykter det, sier hun.

Kriseledelsen i kommunen skal møtes lørdag morgen, opplyser ordføreren.

- Vi må se om vi har fått flere smittede. Vi må selvfølgelig få en oversikt over situasjonen. Det er helt naturlig at man følger situasjonen tett, sier Lindeborg.

Utbruddet har foreløpig ikke forgreininger til andre deler av kommunen.

- Nå er det utelukkende elever, men det er klart at smittesporingsteamet jobber for fullt. Vi kan aldri utelukke noe når det sprer seg i slikt omfang, men vi får vel håpe at det er ikke har forgreininger.

Flere i karantene

Alle de smittede er allerede i karantene, opplyser kommunen. Totalt 138 åttendeklassingene ved skolen, samt 19 lærere, er i karantene.

Alle som bor sammen med nærkontaktene eller andre tilsvarende nære må også være i ventekarantene til nærkontaktene får negativt prøvesvar, opplyser kommunen.

- Dette betyr at foreldre, søsken og andre nære skal holde seg i ventekarantene fram til testresultatet er klart, sier kommuneoverlege Klaus Melf i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer