Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massør dømt til over tre års fengsel for overgrep under spabehandling

38-åringen har anket dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 38 år gammel massør er dømt til tre år og tre måneders fengsel for å ha forgrepet seg seksuelt på en kvinne under en spabehandling på Holmenkollen Park Hotel Rica i Oslo høsten 2014.

Kvinnen var på en barnefri helgetur til hotellet sammen med sin ektemann, og hadde forhåndsbestilt massasje både lørdag og søndag under oppholdet.

Lørdagen ble kvinnen massert av den nå domfelte 38-åringen, og hadde en positiv opplevelse. Kvinnen og massøren ble dermed enige om at 38-åringen også skulle massere henne dagen etterpå.

Ble lammet Under massasjen søndag, mens kvinnen lå på magen og ble massert på lårene, forgrep massøren seg på henne, ifølge dommen.

Kvinnen forklarte i retten at hun ble så lammet at hun ikke klarte å komme seg bort fra situasjonen, men at hun ba ham om å la være. Da sluttet han.

Kvinnen forklarte at da hun snudde seg rundt for å bli massert på framsiden, ba 38-åringen om å få massere brystene hennes. Hun sa nei og det respekterte mannen. Kvinnen ga i retten uttrykk for at hun var redd og fryktet han kunne komme til å gjennomføre et samleie med henne, da hun oppfattet ham som seksuelt tent og følte at han hadde all makt over henne.

Dagen etter brøt hun sammen og fortalte ektemannen hva som hadde skjedd og fire dager etter hendelsen gikk hun til politiet for å anmelde saken.

- Troverdig forklaring Oslo tingrett fester stor lit til kvinnens forklaring og legger hennes forklaring til grunn i dommen.

«Fornærmedes troverdige forklaring står i kontrast til tiltaltes forklaring, som på flere punkter er lite troverdig», fastslår retten.

Først sju måneder etter hendelsen ble 38-åringen innkalt til avhør.

«Saken har derfor blitt gammel. Det er kritikkverdig og skal kompenseres ved at fengselsstraffen reduseres noe i forhold til normalstraffen», konkluderer tingretten.

Retten mener detaljnivået i 38-åringens forklaring er påfallende. Han begrunner det selv med at hun var den eneste kunden hans som tok behandling to dager på rad.

«Etter rettens vurdering er det vesentlig mer sannsynlig at han husket henne fordi han under massasjen skjønte at dette hadde gått veldig galt», skriver Oslo tingrett i dommen.

38-åringen har hele tiden nektet straffskyld.

I mars 2015 ble tiltalte fjernet fra stillingen som massør, som følge av en klage fra en annen kvinnelig kunde. Hva som var innholdet i klagen ble ikke brakt på det rene, men klagen var alvorlig nok til at 38-åringen ble fjernet fra stillingen med umiddelbar virkning.

Som å fogripe seg på en sovende Retten konkluderer med at å forgripe seg på en person som blir massert er like straffverdig som å forgripe seg på en person som sover, og dømte derfor 38-åringen til tre år og tre måneders fengsel.

I formildende retning peker retten på at det har tatt for lang tid å etterforske saken.

«Det er imidlertid straffskjerpende at handlingen skjedde i rammen av et seriøst spa-anlegg hos en profesjonell massør», heter det i dommen.

38-åringen ble i tillegg dømt til å betale kvinnen 150 000 kroner i erstatning. Han må også erstatte hennes samlede økonomiske tap på 21 750 kroner.

Anker dommen 38-åringens forsvarer, Håkon Åsli Skogstad, sier til Dagbladet at de har anket dommen.

- Min klient mener at dommen er uriktig og har tillit til at lagmannsretten vil vurdere saken grundigere enn det tingretten har gjort. De punktene som tingretten har trukket fram, er ikke nok til å omtale hans forklaring der som lite troverdig, sier Skogstad.

Kvinnens bistandsadvokat, Eva Frivold, omtaler dommen som «god og riktig».

- Min klient er blitt trodd, sier Frivold til Dagbladet.

- Ja, for her fester retten utelukkende lit til hennes forklaring?

- Det er helt riktig. Hun er fornøyd med å bli trodd.

Hun legger til at en ankesak blir en ytterlige belastning for den fornærmede kvinnen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!