Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Massør mistenkt for beføling på spa

Kvinnen hevder hun ble befølt nedentil under helkroppsmassasjen. - Jeg ble sjokkert og forskrekket.

MASSASJE: En kvinne mener seg befølt av massøren på det populære Stockholm-spaet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
MASSASJE: En kvinne mener seg befølt av massøren på det populære Stockholm-spaet. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Det var 26. august i fjor at en kvinne booket en helkroppsmassasje på det populære spaet Sturebadet i Stockholm.

Ifølge Aftonbladet skal kvinnen ha halvsovet på rygg på massasjebenken med en sovemaske, da hun kjente at massøren berørte henne nedentil. Hun trodde først det hadde skjedd ved en feil, men befølingen skal ha fortsatt.

Mannen skal ha strøket hånda over kjønnsorganet hennes mellom fem og sju ganger. Kvinnen hevder også at han løftet opp håndkleet hun hadde over seg, slik at underlivet hennes ble blottlagt.

- Jeg ble redd

Ifølge kvinnens forklaring, som Dagbladet har fått tilgang til, ble hun rasende, og sa ifra til massøren at han hadde gått over streken. Han skal ha medgitt at han hadde gått litt langt, og begrunnet dette med at han hadde fått «en følelse».

Mannen skal ha bønnfalt henne om å ikke fortelle noen hva som hadde skjedd, og tilbød seg å tilbakebetale de 1000 kronene massasjen kostet privat, men kvinnen tok ham med seg til spaets ledere.

- Jeg ble sjokkert og forskrekket. Jeg ble redd siden jeg ikke hadde kontroll. Jeg var jo veldig utsatt, ettersom jeg lå naken mens en fyr tok meg mellom beina, har kvinnen sagt i avhør med politiet.

Hun beskriver episoden som «veldig nedverdigende» - både hendelsen i seg selv, og det at massøren tilbød seg å vippse henne mot at hun holdt munn.

- Forsto ikke hvorfor hun ble sint

Massøren på sin side, nekter for å ha gjort noe galt. Hans forklaring er at kvinnen hadde store muskelspenninger, og at han derfor tørket bort massasjeoljen med papir for å få bedre grep.

- Jeg la tørkepapiret oppå håndkleet rundt navlen for å slippe å kaste papir og gå tilbake. Da jeg tok papir kan jeg ha kommet borti de private delene hennes, men det var ikke meninga, har han sagt i avhør.

Han hevder at han aldri har befølt kvinnen slik hun beskriver det, men at håndkleet kan ha kommet borti kjønnsorganet hennes da han masserte lårene hennes.

- Jeg forsto ikke hvorfor hun ble sint.

Mannen sier selv at han har 15 års erfaring som massør, og hevder at noe slikt aldri har skjedd tidligere. Han var ny på Sturebadet, og hadde jobbet som vikar i rundt fire måneder før hendelsen. Nå har han sluttet på grunn av det som skjedde.

Massørens advokat, Fabian Wennergren, bekrefter overfor Aftonbladet at klienten avviser kvinnens påstander, men vil ikke gå inn i detaljer på nåværende tidspunkt.

Oppfordrer kunder til å politianmelde

Administrerende direktør i Sturebadet, Sunniva Fallan Röd, sier til avisa at selskapet ser svært alvorlig på slike hendelser.

- Vi oppfordrer alltid kunder til å politianmelde. Det er viktig for hele bransjen - får massører en anmeldelse mot seg, får de ikke jobb noe annet sted. De skal bort fra bransjen.

Hun ønsker ikke å gå inn i denne spesifikke saken, men uttaler seg på generelt grunnlag.

- Når slik skjer i spa-bransjen oppstår et stort dilemma. Vi vil alltid tro det kunden sier, men undersøker sakene også nærmere med terapeuten. Situasjonen analyseres, og så fatter vi en beslutning om hvorvidt det har skjedd med vilje, eller om massøren har vært klønete og ikke kan jobben sin, sier hun.